Koldūnai su krevetėmis

2023-06-22 Autorius WorldRecipes.lt

Koldūnai su krevetėmis
Krevečių ir egzotiškų patiekalų mėgėjams rekomenduojame išmėginti naminius koldūnus su krevetėmis. Tai patiekalas atkeliavęs iš Japonijos. Tiesa, kai kurių produktų tenka pasiieškoti specialiuose didžiųjų prekybos centrų skyreliuose, bet tai daryti tikrai verta. Tad nieko nelaukite ir pradėkite visą gamybos procesą!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Įdarui:
    • krevetės: 450 gramų
    • konservuoti bambukų ūgliai: 120 gramų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • alyvų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio
    • kukurūzų miltai: 5 arbatinių šaukštelių
    Tešlai:
    • kvietiniai miltai: 2,5 stiklinės
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • verdantis vanduo: 0,5 stiklinės
    • šaltas vanduo: trečdalio stiklinės
    Padažui:
    • japoniškas sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kvietinius miltus suberiame į dubenį ir padarome viduryje duobutę.
  2. 2. Į ją įpilame pradžioje pusę stiklinės verdančio vandens, po to trečdalį stiklinės - šalto ir šaukštą aliejaus. Gerai suminkome tešlą, iškočiojame iš jos 2 centimetrų diametro "dešrelę" ir supjaustome ją vienodais gabaliukais. Iš tų gabaliukų iškočiojame apskritimus.
  3. Reklama
  4. 3. Įdarui sumaišome supjaustytas krevetes ir susmulkintus bambuko ūglius, supilame padažą, ryžių actą, cukrų ir aliejų. Suberiame į šią masę 5 arbatinius šaukštelius kukurūzų miltų ir išmaišome.
  5. 4. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dedame po šaukštą įdaro, gerai užsukame tešlos kraštelius ir perrišame koldūną svogūno laišku.
  6. 5. Paruoštus koldūnus dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame 5 minutes.
  7. 6. Padažui sumaišome japonišką sojos padažą, citrinos sultis ir ryžių actą bei patiekiame su koldūnais. Papuošiame citrinos riekele. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.
Tailandietiškos krevečių ir makaronų salotos pagal Beatą
(1)
Kani salad - skani krabų mišrainė kitaip
(1)
Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay
(3)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)