Omaras su ikrais

2020-03-29 Autorius WorldRecipes.lt

Omaras su ikrais
Visai netikėtas ir neplanuotas apsilankymas žuvies turguje, gali atnešti itin džiugių akimirkų,- nuo pat derybinių "svėrimų" iki puode beraudonuojančio omaro ("lobsterio"). Šį kartą būtent jis kaltininkas - Škotijos omaras:

Žuvies turguje škotiško omaro pasirinkimą įtakojo tai, kad mane ypač pakerėjo jo spalva ir ikrais aplipusi uodega - toks gyvas, knibždantis jūros turtą savyje nešantis padaras (ar kaip jį pavadinti)!

Omarą (lobsterį) pagaminau, pasitelkusi savo fantaziją ir improvizaciją,- todėl nemanau kad kur kitur tokį rasite šį receptą. Sugalvojau, kad šį kartą tai bus virtas jūros druskos vandenyje su krapais, porais, svogūnais ir cukinijomis.

Ingredientai

    Garnyrui:
    • briuselio kopūstai
    • špinatų lapai
    • slyviniai pomidorai
    • juodi grūsti pipirai
    • druska
    • šviežios petražolės
    • krapai
    Sviesto padažui:
    • sviestas: porą didelių šaukštų
    • čiobrelis
    • česnakas
    • škotiškas viskis
    • šviežios kapotos petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lobsterį jūros druskos vandenyje su krapais, porais, svogūnais ir cukinijomis verdame maždaug 12-15 minučių - jis privalo paraudonuoti (ikrai taip pat).
  2. verdamas omaras
  3. 2. Taipogi savo garnyrui atskirai sublanširavau briuselio kopūsto, jaunų špinatų lapų bei slyvinių pomidoriukų vieną saują - visa tai pagaminau juodų grūstų pipirų ir druskos sultinyje, įmetusi vieną saujelę šviežių petražolių bei krapų.
  4. Reklama
  5. 3. Sviesto padažui aš naudojau pora didelių šaukštų sviesto, įkaitinusi juos keptuvėje, įmerkiau šviežio čiobrelio šaką, taip pat įtrėškiau česnako skiltį ir visą šį turinį užpyliau škotiško viskio stikliuku, taipogi įbėriau šviežių kapotų petražolių - škotiškam omarui privalu ir škotiškas pagardas.:)
  6. 4. Padažą gamindami nenaudokite jokių aliejų.
  7. 5. Ištraukę omarą iš virimo puodo, nuvarviname ir svarbu aštriu peiliu perskrodžiame pusiau nuo galvos tarpuakio iki uodegos išilgai į dvi dalis,- uodegos dalis atpjauname nuo krūtinės, taip pat ir gnybtus - pusiau.
  8. 6. Mano pačios improvizacijos vaisius buvo neįtikėtinai vykęs skonių deriniu tarp parinktų žolių ir padažo, kurį norėjosi išdažyti gnybamu lobsterio kūnu, o galiausiai net išlaižyti liežuviu, į jį subėrus ikriukų pažirusius karoliukus...
  9. patiektas omaras su ikrais
  10. 7. Trumpai tariant tai buvo dieviško skonio prabangus patiekalas, kurį galėčiau valgyti dažnai, jei tik būtų pigesnis variantas jį pagaminti!
  11. 8. Patarimas: Patys geriausi įrankiai doroti omarą - pirštai ir lupyčių "čiulptukai" - drąsiai laužykite, traukite, gnybkite, braukite ir siurbkite!
  12. 9. Pastebėjimas: Prieš virimą šis mano omaras atrodė šitaip. Tikras gražuolis. :)
  13. omaras
  14. 10. Rekomendacija: Daugiau jūros gėrybių patiekalų receptų rasite: Jūros gėrybių patiekalai.
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
(13)
Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu
(5)