Midijos gal ir nėra labai įprastos lietuviškoje virtuvėje. Bet kartas nuo karto man jomis labai norisi pasilepinti. Pagamintos pagal šį receptą jos gaunasi tiesiog fantastiškos, tikrai labai rekomenduoju pabandyti. :)
2. Jeigu yra atsivėrusių arba aptrupėjusių kriauklelių, geriau jas išmetame.
Reklama
3. Svogūną smulkiai supjaustome.
4. Česnakus smulkiai supjaustome.
5. Salierus taip pat smulkiai supjaustome.
6. Salierus, svogūną ir česnakus suberiame į puodą su įkaitusiu aliejumi.
7. Maišydami apkepame daržoves (užteks vos 2-3 minučių ant mažos ugnies), suberiame midijas, pabarstome druska, čiobreliais, pipirais ir užpilame vyno.
8. Palaukiame kol užvirs ir verdame uždengus dangtį ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 4 minutes.
9. Apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir patiekiame su skrudintu batonu. Lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.