Takai su krevetėmis ir mango salsa

2020-04-19 Autorius Samčio užrašai

Takai su krevetėmis ir mango salsa
Šios savaitės greitųjų vakarienių taikinyje atsidūrė takai. Jų skonis yra toks puikus, kad dar pasiginčyčiau ar verta jį užgožti su padažu.

Skonis tikrai vertas nuodėmės. Jūros gėrybės nuostabiai dera su mangais, o kur dar fajitos prieskonių mišinys iš "Santa Maria". Naudojau mini tortilijos lakštus, kuriuos prieš tai šiek tiek pašildžiau orkaitėje.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • krevetės be kiauto: 450 gramų
    • prieskonių mišinys  "Santa Maria Fajita Orginal": 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • laimo sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    Salsa:
    • prinokę mangai: 1
    • raudonos paprikos: 0,5 vieneto
    • laimo sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • mini tortilijos iš "Santa Maria": pakuotės
    • kalendros lapeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių krevetes išverdame, nusunkiame ir atvėsiname.
  2. 2. Į dubenį su krevetėmis sudedame prieskonių mišinį, išspaudžiame česnakus, supilame aliejų bei laimo sultis, pagardiname druska bei pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Išmaišome ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti 30 minučių.
  5. 4. Salsai kubeliais supjaustome nuluptą mango vaisių, papriką, apšlakstome laimo sultimis.
  6. 5. Salsą sumaišome su krevetėmis.
  7. 6. Tortilijos lakštus pašildome ir į juos dedame krevetes su mango salsa.
  8. 7. Užberiame smulkintus kalendrų lapelius. Skanaujame.
  9. takai su krevetėmis ir mango salsa
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Midijos kokosų pieno padaže (azijietiškai)
(2)
Pasta su krevetėmis ir nduja
(1)
Krevečių troškinys su morkomis ir ryžiais
(1)