Tailandietiškas jūros gėrybių troškinys su ryžių makaronais ir kokosų pienu

2023-07-15 Autorius WorldRecipes.lt

Tailandietiškas jūros gėrybių troškinys su ryžių makaronais ir kokosų pienu
Šį tailandietišką jūros gėrybių troškinį kreminiame padaže kažkada pamačiau per vieną receptų televizijos laidą. Tiesa, tada recepte buvo naudojami vištienos gabaliukais ir su jais gaunasi tikrai labai skaniai. Tačiau einant metams vištieną pradėjau keisti jūros gėrybėmis ir gavosi dar skaniau. Patiekalas pradėjo sulaukti daug daugiau pagyrų, tad nuo to laiko taip ir gaminu. Manau, kad atėjo laikas pasidalinti receptu ir su Jumis. Tad tai ir darau.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi tikrai daug troškinio - užtektų pamaitinti kokius 4 didelius vyrus, kurie alkani arba daugiau žmonių, kurie nėra tokie alkani. :)

Ingredientai

    • jūros gėrybių mišinio: 300 gramų
    • didžiųjų krevečių: 300 gramų
    • šaldytų daržovių mišinio "WOK": 500 gramų
    • pekino kopūstų: 0,5 (galite naudoti ir Savojos)
    • ryžių makaronų: 200 gramų
    • šviežio imbiero: 20 gramų
    • citrinos sulčių: iš 2 vnt.
    • česnako: 6 skiltelių
    • maltų čili pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • kokosų pieno: 600 gramų
    • druskos: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atšildykite daržoves ir jūros gėrybes.
  2. 2. Jūros gėrybes apvirkite sūdytame vandenyje kelias minutes.
  3. 3. Pagaminkite marinatą iš tarkuoto imbiero, česnako, čili pipirų ir citrinų sulčių.
  4. 4. Išvirtas jūros gėrybes perliekite šaltu vandeniu ir sumaišykite su marinatu.
  5. 5. Per tą laiką susipjaustykite Pekino kopūstus šiaudeliais.
  6. 6. Ryžių makaronus maždaug 3 minutes virkite pasūdytame vandenyje (naudojau plačius, ne "siūlelius"), perliekite šaltu vandeniu.
  7. 7. Keptuvę įkaitinkite taip, kad įpylus aliejaus pradėtų rūkti dūmai.
  8. 8. Sudėkite krevetes ir jūros gėrybes, apskrudinkite.
  9. 9. Tuomet dėkite daržoves, po to - Pekino kopūstus.
  10. 10. Apkepinkite viską nuolatos maišydami.
  11. 11. Sudėkite pomidorų pastą, kokosų pieną ir virkite maždaug 3 minutes.
  12. 12. Pagal savo skonį pasūdykite padažą.
  13. 13. Pabaigoje sudėkite makaronus ir dar pavirkite maždaug 2-3 minutes.
  14. 14. Patiekite ir skanaukite!
  15. 15. Rekomendacija: Daugiau jūros gėrybių troškinių receptų rasite: Jūros gėrybių troškiniai.
Aštrios krevetės su salotomis
(1)
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
(5)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)
Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis
(8)