Makaronai su jūros gėrybėmis vyno padaže

2019-06-10 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Makaronai su jūros gėrybėmis vyno padaže
Ech, atrodo, kiek kartais nedaug reikia iki pilnos laimės. Tik gero oro ir aišku skanaus maisto. Pastaruoju metu kažkaip senokai buvau gaminusi tiek makaronus, tiek jūros gėrybes, tad nusprendžiau, kad pats laikas sujungti juos į vieną ir pasilepinti. Svarbiausia, žinoma, šiame patiekale yra vyno padažas, kuris čia būtinas. Gavosi tikrai kažkas nerealaus. Valgė visi ir vien tik pagyros buvo girdimos aplink. Pamėginkite ir Jūs tokį gamybos variantą! ;)

Ingredientai

    • jūros gėrybių rinkinys: 600 gramų (krevetės, kalmarai, austrės)
    • saldžiosios paprikos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • baltas vynas: 60 mililitrų
    • aitriosios paprikos: 1 mažos
    • sviestas: 1 šaukšto
    • grietinėlė: 120 mililitrų
    • šviežios petražolės: 1 pundelio
    • makaronai: 300 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant makaronų pakuotės.
  2. 2. Tuomet keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  3. tirpinamas sviestas keptuvėje
    Reklama
  4. 3. Jame apkepinkite susmulkintą svogūną ir kubeliais supjaustytą papriką.
  5. 4. Kai daržovės suminkštės, sudėkite susmulkintus česnakus ir aitriąją papriką bei dar pakepinkite, kol pasklis malonus aromatas.
  6. 5. Tada supilkite baltąjį vyną bei pakaitinkite, kol išgaruos puse kiekio. Sudėkite jūrų gėrybes bei pavirkite maždaug 5 minutes, supilkite grietinėlę ir dar pakaitinkite apie 2 minutes.
  7. 6. Išvirtus makaronus nukoškite bei sumaišykite su jūrų gėrybių padažu. Užberkite susmulkintų petražolių.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
  9. makaronai su jūros gėrybėmis ir vyno padažu
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)
Mėsos kukuliai su makaronais
(7)
Makaronai su tunu ir pomidorais
(1)