Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena

2018-05-03 Autorius Samčio užrašai

Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
Tikriausiai labiausiai iš savo kelionių po Ispaniją, aš pasiilgstu jų maisto ir itin pamiltos paelijos (paella). Tai tobuliausias patiekalas iš tos virtuvės, bent jau man. 

Buvau labai pasiilgusi šio patiekalo, tad nusprendžiau pasigaminti savo virtuvėje. Pavyko dieviškai skaniai, apsivalgėm visa šeima. Pamėginkite ir Jūs pagaminti šį nuostabų variantą su vištiena. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • aliejus: 2 šaukštų
    • svogūnai: trečdalio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • vištienos krūtinėlė: 2 didelių puselių
    • šaldytų jūros gėrybių mišinys: 400 gramų (krevetės, kalmarai, austrės ir pan.)
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 šaukšto
    • vištienos sultinys: 1 stiklinės
    • saldžiosios paprikos: 1
    • žalieji žirneliai: 1 saujos
    • žirnelių ankštys: 1 saujos
    • biriai virti vyriai: 2 stiklinių
    • kuminas: trečdalio šaukštelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • druska: 1 šaukštelio
    • šviežios petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitiname aliejų bei jame apkepiname susmulkintą svogūną, česnaką ir susmulkintą papriką.
  2. 2. Tuomet dedame maždaug vieno kąsnio gabalėliais supjaustytą vištieną bei gerai apkepiname.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame jūros gėrybių mišinį bei pakepiname, kol krevetės paraus. Suberiame druską, pipirus ir papriką bei išmaišome.
  5. 4. Tada suberiame ryžius, žirnelių ankštis, kuminą bei supilame sultinį, patroškiname maždaug kelias minutes, kol sultinys beveik susigers.
  6. 5. Suberiame žirnelius bei patroškiname dar apie porą minučių.
  7. 6. Prieš patiekdamos apiberiame susmulkintomis petražolėmis. Galima, jeigu norisi, ant viršaus užspausti šlakelį citrinos sulčių. Skanaujame!
  8. paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
Krevetės ant laužo (žarijų) ir 2 padažai prie jų
(4)
Nelukštentos česnakinės krevetės
(1)