Orkaitėje kepti įdaryti kalmarai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepti įdaryti kalmarai
Tai puikus užkandis, kurį galite valgyti ir karštą ir šaltą. Patikėkit – valgys net ir tie, kurie nemėgsta kalmarų arba įsivaizduoja, kad jų nemėgsta, tik nesakykit, iš ko pagamintas patiekalas.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kalmarai: 4
    • kiaušiniai: 6
    • pievagrybiai: 300 gramų
    • fermentinis sūris: 150 gramų
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • svogūnų laiškai
    • krapai
    • druska: pagal skonį
    • malti juodieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalmarus apverdame vandenyje.
  2. 2. Grybus supjaustome griežinėliais ir 5 minutes kepame aliejuje. Pasmulkiname krapus, svogūno laiškus, česnaką, sutarkuojame sūrį. Kiaušinius mušame į grybus, įberiame pipirų, druskos ir kepame maišydami apie 3 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame krapus, svogūno laiškus, česnaką ir sūrį, išmaišome. Paruoštą masę kemšame į kalmarus. Ertmes uždarome smeigtukais.
  5. 4. Įdarytus kalmarus kepame nedaugiau 10 minučių iki 200C įkaitintoje orkaitėje.
  6. 5. Tiekite karštus arba šaltus (jei tieksite šaltus – supjaustykite griežinėliais.). Pirštelius laižysite.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau kalmarų receptų rasite: Kalmarų receptai.

Daiva

Norejau paklausti ar kalmarai tureru buti zali ar jau pavirti pries prikemsant idaro?
Atsakyti

Jolanta Vaivadiene

Visiska nesamone su kepimo laiku po 15 min kalmaras buvo visiskai zalias.Toks jausmas kad paveiksliukas paimtas is kito tinklapio
Atsakyti

Linas

Kas atsakys🤔🙄 apvirti ar zali kalmarai kemsami idaru?
Atsakyti

Voverytė

Žinoma apvirtas :)

Gintautas

Išbandyta ne kartą-į verdantį vandenį sumetame kalmarus. Laukiame kol užvirs. Tada verdame 5 min. ir greitai aušiname po šaltu vandeniu. Bus minkšti. Toliau galima daryti priklausomai nuo fantazijos. Jei virti ilgiau, jie palieka kieti, kaip sportbačio padai.

Gintautas Bieliauskas

Išbandyta. Nuostabus dalykas. Rekomenduoju.
Atsakyti
Orkaitėje kepti įdaryti kalmarai
Cukinijų "laiveliai" su krevetėmis
(5)
Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
(1)
Kani salad - skani krabų mišrainė kitaip
(1)
Kalmarų kotletai
(5)
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
(2)