Midijos su daržovėmis – puikus šventinis užkandis

2020-03-02 Autorius WorldRecipes.lt

Midijos su daržovėmis – puikus šventinis užkandis
Šį receptą - midijas su daržovėmis, pirmą kartą paragavau dar paauglystėje, ko gero maždaug 17-kos buvau. Oho.. Kiek daug laiko vis tik jau praėjo.. Tuo metu man be galo nepatiko, atrodė, kad kažkokia bereikšmė rūgštis užlieja tokias salsvo skonio midijas. Šiek tiek vėliau, prabėgus keliems metams.. užklydome į midijų barą pas baskus į San Sebastian. Ten ir paragavau tų tobulų šaltų midijų su daržovėmis. Diena iš dienos ir metai iš metų svarsčiau kur čia šuo pakastas, kad taip skanu..? Kur čia "fintas" viso šio užkandžio? O pasirodo viskas labai paprastai: svarbiausia šviežumas ir be pridėtinio cukraus.

Kyla klausimas tikriausiai, kodėl tai puikus šventinis užkandis. O didžiausias pliusas švenčių atžvilgiu šio patiekalo, kad viską galima iš anksto pasiruošti. Midijas galima išvirti nors ir dieną prieš. Daržoves irgi galima užsimarinuoti iš anksčiau. Svarbiausia jų tarpusavyje nesumaišyti, o tiesiog laikyti atskirai. Tik tiekiant į stalą užpilti visu šių daržovių marinatu. Tikriausiai ir jūs sutiksite, kad be galo patogu. Ypač, kai šventės artėja, kad nereikėtų kiauras dienas stovėti prie viryklės. 

Midijas tikrai esu gaminusi ne kartą, bet gaminti kaip šaltą užkandį teko pirmą kartą. Ir šį kartą už tai esu dėkinga savo draugei, su kuria mes jau kelis metus draugaujame ir kiekvieną dieną atrandame naujų ir įdomių patirčių. Atsimenu, kai pirmą kartą nuvežiau jai mano mamos keptų grybukų, tų saldžių pyragėlinių, ji visas savo drauges apvaišino ir iki dabar moterys laukia nesulaukia kada gaus kepimo formą ir receptą su paslaptimis.

Todėl mane labai džiugina, kai ji su manimi pasidalina receptų paslaptimis, gal galima sakyti patirtimis, kad būtų skanu valgyti ar tiesiog paužkandžiauti. Šis midijų užkandis yra gaivus ir tikrai puikus šventiniam stalui. Šį užkandį gaminu ir be progos, kai norisi ko nors gaivaus ir šviežio.

Noriu dar kartą priminti, kad midijos su daržovėmis yra puikus šventinis užkandis, kadangi viską galima pasiruošti iš anksto! O jis išlieka gaivus ir gražiai žiūrisi. Pabandykite ir Jūs!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • midijų: 1 kilogramas (kuo didesnių)
    • žalios paprikos: 2
    • raudonos paprikos: 1 
    • pomidorai: 2
    • baltieji svogūnai: 1 didelis (saldus)
    • citrinos: 0,5
    • aliejus
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvalome midijas, išplauname.
  2. plaunamos midijos
  3. 2. Į sausą gilią keptuvę suberiame geldeles. Uždengiame ir kai jos atsidaro išjungiame kaitrą. Leidžiame midijoms atvėsti.
  4. Reklama
  5. 3. Išrenkame, kad būtų midija graži vienoje pusėje. Sudedame ant lėkštės ir leidžiame atvėsti.
  6. 4. Nulupame paprikas ir pomidorus. Iš pomidorų išimame sėklas ir skystį. Susmulkiname.
  7. 5. Supjaustome svogūną.
  8. 6. Viską sumaišome ir apšlakstome 1/2 citrinos sultimis, jei citrina mažai sultinga, paimkite daugiau.
  9. 7. Gan gausiai apšlakstome alyvuogių aliejumi ir išmaišome.
  10. 8. Prieš patiekiant išdėliojame midijas lėkštėje ir apdedame pasimarinavusiomis daržovėmis.
Krevetės grietinėlės padaže su česnaku
(8)
Spageti makaronai su midijomis
(8)
Traškūs kalmarų žiedai su padažu
(10)
Pasta su krevetėmis ir nduja
(1)
Keptos česnakinės krevetės svieste
(35)