Karališkosios krevetės medaus padaže

2021-01-20 Autorius WorldRecipes.lt

Karališkosios krevetės medaus padaže
Noriu su Jumis pasidalinti nuostabiu karališkų krevečių paruošimo būdu, kuris man labai patiko. Viskas ganėtinai paprasta, bet tikrai labai skanu. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • karališkos krevetės: 15
    • kukurūzų krakmolas: 4 šaukštų
    • miltai: 5 šaukštų
    • vanduo: 130 mililitrų
    • sezamo sėklos: 2 šaukštų
    • medus: 2 šaukštų
    • citrinos sultys
    • druska
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia krevetes atšildome bei išvalome, o tada atsargiai nuvalome popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Kiekvieną krevetę pavoliojame kukurūzų krakmole bei nupurtome krakmolo perteklių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sezamo sėklas pakepiname aliejuje (kol švelniai paruduoja).
  5. 4. Likusį krakmolą sumaišome su miltais bei druska, užpilame vandeniu, įlašiname citrinos sulčių ir gerai išmaišome šluotele. Tešla turi gautis ganėtinai tiršta.
  6. 5. Merkite krevetes į tešlą, kad jos pilnai pasidengtų. Tada krevetes dedame į gilų puodą su įkaitintu aliejumi (aliejus turėtų apsemti krevetes).
  7. 6. Kepame apie 3 minutes.
  8. 7. Atskirame puode ant nedidelės kaitros pakaitiname medų, kad jis pasidarytų tąsus.
  9. 8. Iškeptas krevetes išdėliojame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  10. 9. Kai krevetės nudžiūsta, pamerkiame jas į medų bei pabarstome sezamo sėklomis. Patiekiame karštas ir skanaujame!
  11. 10. Patarimas: Jeigu norisi gražesnio vaizdo lėkštėje, dar galima užbarstyti šiek tiek žalumynų.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
(1)
Makaronai su jūros gėrybėmis ir grietinėle pagal Beatą
(2)
Paelja su žuvimi, jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis
(8)