Nors mes tarsi ir esame bulvių bei kiaulienos valgytojų šalis, bet įvairiuose prekybos centruose yra gan didelis pasirinkimas įvairios šviežios žuvies bei jūros gėrybių. Visai atsitiktinai su savo vyru nusipirkome mažų šviežių aštuonkojų ir pradėjau galvoti ką iš jų paruošti. Draugė parekomendavo juos marinuoti, tad taip ir padariau. Rezultatas pranoko visus lūkesčius! Tokius pakepintus ir pamarinuotus aštuonkojus galite valgyti tiek kaip užkandį prie vyno arba alaus, bet galite pasigaminti ir marinuotų aštuonkojų salotas. O dabar pradedam marinuoti!
Ingredientai
maži švieži išdarinėto aštuonkojai: ~500 gramų
svogūnai: 1
salierų stiebai: 2
česnakas: beveik visos 1 galvos
pankolio galvos: 1 nedidelės
citrinos: 0,5
obuolių arba vyno actas: 0,5 stiklinės
druska
Recepto paruošimas
1. Aštuonkojus, kadangi jie jau yra išdarinėti, tik nuplaukite.
2. Daržoves susmulkinkite.
Reklama
3. Keptuvėje pakepinkite svogūną, saliero stiebus, pankolį ir paskutinį sudėkite česnaką.
4. Daržoves lengvai pakepinkite kelias minutes, sudėkite nesmulkintus aštuonkojus ir įberkite truputį druskos. Pakepkite dar maždaug 3-5 minutes kol jie gražiai susiraito. Itin svarbu jų, kaip ir kitų jūros gėrybių neperkepti, nes gali tapti guminiai.
5. Išėmus iš keptuvės atvėsinkite, užspauskite pusę citrinos ir užpilkite pusę stiklinės obuolių arba vyno acto.
6. Leiskite pasimarinuoti bent vieną valandą arba dar geriau galite juos pasiruošti ir iš vakaro. Skanaus!