Tom Yum sriuba tai tikriausiai populiariausias (bent jau vienas populiariausių tai tikrai) tailandietiškas patiekalas, kuris ganėtinai sparčiai atkeliauja ir į europiečių virtuves ir skrandžius. Tokią sriubą aš pati prieš keletą metų pirmą kartą paragavau keliaudama po Azijos šalis ir vis negalėjau patikėti, kad sriuba gali būti ant tokia super skani!
Valgant Tom Yom sriubą pinasi keletas skirtingų skonių (aštrumas, rūgštumas, saldumas), jų visų kombinacija yra pati tikriausia Tailando virtuvės vizitinė kortelė. Nepaisant to, ši sriuba yra pagaminama per maždaug 20 minučių ir jos pagaminimui neprireiks jokių išskirtinių virtuvės įgūdžių.
Jei jau kalbėtume apie sriubos ingredientus, jų pagrindą sudarys kokosų pienas bei tailandietiška kario pasta, kurią šiomis dienomis jau itin nesunkiai rasite mūsų prekybos centruose.
Taip pat, kad labai manęs neužsipultumėte, iškart perspėju, kad toks receptas nėra itin autentiškas, nes tikrame tom yum naudojamas tik jūros gėrybių (krevečių) sultinys bei kartais šlakelis kondensuoto (becukrio) pieno, o kokoso pienui ten visai ne vieta. Bet, aš taip galvoju, kad toks variantas su kokosų pienu man man net yra gardesnis. Kada ateityje tikrai pasigaminsiu ir tikrą tradicinį receptą.
Julija
Atsakyti