Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba su grietinėle

2023-09-04 Autorius Kviečiu į virtuvę

Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba su grietinėle
Vakar buvau sugalvojusi, kad šios dienos pietums gaminsiu virti trintą pievagrybių sriubą su perlinėmis kruopomis. Bet dienai einant pagalvojau, kad norėčiau dar ir mėsos faršo kukulių įdėti, nes liko gera saujelė maltos kiaulienos nuo kito patiekalo. Taip ir gavosi su trupučiu to, ir kitko. Tiesa pusę kiekio išvirtos sriubos sutryniau, dalį palikau netrintą. O tuomet jau pabaigoje į sriubą sudėjau mėsos kukulius ir paskaninau grietinėle. Skanus ir toks kitoks gavosi pievagrybių sriubos variantas, kad net susipykome su šeima, kam atitenka paskutinė lėkštė. O dėl sriubų mes retai pykstamės. Tad variantas pasisekęs, dalinuosi receptu ir užsirašau sau receptą ateičiai, nes tikrai ruošiu dar ne kartą. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • porai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • perlinės kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
    • bulvės: 3
    • vanduo: 2 litrų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • lauro lapai: 2
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • duonos skrebučiai: 1 saujelės (aš šį kartą naudojau tešlos rutuliukus, nes dar turėjau tokių namuose)
    • žalumynai: pagal skonį (krapų, svogūnų laiškų, petražolių)
    Mėsos kukuliams:
    • faršas: 400 gramų
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • maltos mėsos prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nuskuskite ir nuplaukite.
  2. 2. Morką sutarkuokite, svogūną, česnaką ir porą supjaustykite kubeliais, o pievagrybius riekelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Smulkintas daržoves pakepinkite puode su sviestu ir aliejumi.
  5. 4. Sudėkite mirkytas perlines kruopas ir kubeliais pjaustytas bulves.
  6. 5. Sriubą užpilkite vandeniu, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. 6. Virkite, kol perlinės kruopos suminkštės (mirkytos išverda daug greičiau).
  8. 7. Dalį sriubos sutrinkite maisto smulkintuvu ir supilkite atgal į puodą.
  9. 8. Iš faršo pagardinto prieskoniais, suformuokite maždaug vieno kąsnio dydžio rutuliukus ir sudėkite virti į sriubą.
  10. 9. Tada supilkite grietinėlę ir suberkite susmulkintus žalumynus. Pavirkite dar maždaug 7-10 minučių.
  11. 10. Sriubą supilstykite į dubenėlius.
  12. 11. Jeigu norisi patiekite su duonos skrebučiais. Skanaukite!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau mėsos kukulių sriubų receptų rasite: Mėsos kukulių sriubos.
Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba su grietinėle
Charčio su kiauliena
(6)
Trinta dviejų kopūstų sriuba
(1)
Trinta pomidorinė sriuba su grietinėle
(1)