Tikriausiai nieko nėra jaukiau, labiau pasotinančio sielą ir gelbstinčio, kai lauke šalta arba bloga, už didžiulį dubenėlį šiltos, lengvos ir aromatingos Japoniškos Miso sriubos.
Jeigu prieš tai niekada anksčiau nesate virę miso sriubos, leiskite man jus užtikrinti, kad tai visai nesudėtinga, jeigu tik po ranka turite miso pastos, soba makaronų (arba kitokių grikių miltų makaronų) ir dashi sultinio. Taip pat dar reikės turėti tankų sietelį. Be dashi sultinio įmanoma ir apsieiti, pakeičiant jį vandeniu arba daržovių
sultiniu, bet be miso pastos čia jau niekaip neišsiversite - na, juk ne be reikalo sriuba taip ir vadinas. Ši mineralų ir vitamino E pripakuota pasta, įprastai vadinama labai sveiku maistu, yra gaminama iš fermentuotų sojų pupelių. Fermentacijos metu sojų pupelių baltymai būna suskaidomi į organizmo lengvai įsisavinamas amino rūgštis, neutralizuojančias pilvelyje mėsos ir cukraus vartojimu sudarytą rūgštinę terpę.
Sugrįžtant prie pačio sriubos gaminimo, prie viryklės pakaks praleisti vos apie 10-15 minučių: užvirsite sultinį, išjungsite kaitrą, nukelsite prikaistuvį ir per sietelį įmaišysite miso pastą, tuo pat metu atskirai išvirdami makaronus bei pakepindami krevetes.
Tiesa, sriubą galite paruošti ir greičiau bei sunaudoti mažiau indų, jeigu krevetes ir makaronus iškart išvirsite sultinyje, dar prieš įmaišant miso pastą. Aš šitaip gaminu, kai esu labai alkana arba visai neturiu laiko.
O tuomet jau bus apsivalgymas, kol pilvas leidžia! Einame gaminti!