Pastarąją savaitę ganėtinai dažnai lijo, todėl visai nenuostabu, kad norėjosi valgyti šiltas ir kuo sotesnes sriubas. Vieną jų pasigaminau iš vis dar lietuviškų pomidorų ir raudonųjų lęšių. Ši pomidorinė sriuba alsuoja vasara, bet lęšiai suteikia ir tikro rudeniškumo.
Nors nesu pati didžiausia ankštinių mėgėja, bet raudonuosius lęšius tikrai esu pamėgusi. Jų nereikia mirkyti, labai greit išverda, turi malonų skonį, puikiai idealiai tinka į įvairiausias sriubas ir troškinius.
Mano pateiktos sriubos tirštumą reguliuojame patys, pagal savo norus. Aš pati gamindama pyliau ganėtinai nedaug vandens, todėl manoji sriuba kiek priminė troškinį. Dalį sriubos sutryniau maisto trintuvu. Šis būdas ne kartą pasiteisinęs - sriuba kartu gaunasi tiršta, bet tuo pačiu jaučiasi ir daržovės.
Raimonda
Atsakyti