Pomidorinė sriuba su lęšiais

2022-06-10 Autorius Skanauk su Aušra

Pomidorinė sriuba su lęšiais
Pastarąją savaitę ganėtinai dažnai lijo, todėl visai nenuostabu, kad norėjosi valgyti šiltas ir kuo sotesnes sriubas. Vieną jų pasigaminau iš vis dar lietuviškų pomidorų ir raudonųjų lęšių. Ši pomidorinė sriuba alsuoja vasara, bet lęšiai suteikia ir tikro rudeniškumo.

Nors nesu pati didžiausia ankštinių mėgėja, bet raudonuosius lęšius tikrai esu pamėgusi. Jų nereikia mirkyti, labai greit išverda, turi malonų skonį, puikiai idealiai tinka į įvairiausias sriubas ir troškinius.

Mano pateiktos sriubos tirštumą reguliuojame patys, pagal savo norus. Aš pati gamindama pyliau ganėtinai nedaug vandens, todėl manoji sriuba kiek priminė troškinį. Dalį sriubos sutryniau maisto trintuvu. Šis būdas ne kartą pasiteisinęs - sriuba kartu gaunasi tiršta, bet tuo pačiu jaučiasi ir daržovės.

Ingredientai

    • pomidorai: 1,3 kilogramo (supjaustome nedideliais gabaliukais)
    • raudonieji lęšiai: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • bulvės: 3 mažų
    • raudonieji svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • sultinys: 1 kubelio
    • vanduo: 1,5-2 stiklinių
    • raudonojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežias bazilikas: 1 saujos (susmulkiname)
    • jūros druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame puode įkaitiname aliejų.
  2. 2. Suberiame svogūną ir pakepiname maždaug 4 minutes.
  3. 3. Įberiame šiek tiek druskos ir česnaką. Sumaišome ir pakepame maždaug 30 sekundžių.
  4. 4. Tada suberiame pomidorus. Juos ant nedidelės kaitros troškiname maždaug 10 minučių arba kol masė pasidarys skysta.
  5. 5. Supilame vandenį, įdedame sultinio kubelį, lęšius ir bulves. Sriubą užverdame. Sumažiname kaitrą iki žemos ir verdame maždaug 10 minučių arba kol bulvės ir lęšiai bus išvirę.
  6. 6. Įpilame vyno acto, įberiame cukraus, druskos, raudonėlio ir bazilikų. Išjungiame kaitrą.
  7. 7. Pusę sriubos perpilame į didelį indą ir sutriname su maisto trintuvu iki vientisos masės. Supilame atgal į puodą.
  8. 8. Palaikome uždengus puodą maždaug 10 minučių.
  9. 9. Patiekiame ir skanaujame!
  10. pomidorų ir raudonųjų lęšių sriuba
Pomidorinė sriuba su lęšiais

Raimonda

Pasigaminau ir labai patiko!
Atsakyti
Pomidorinė sriuba su lęšiais
Lašišos sriuba arba thai vaikams
(4)
Spindulinių mungo pupuolių sriuba su pomidorais
(2)
Trinta moliūgų ir obuolių sriuba
(1)