Midijos alaus padaže

2023-09-24 Autorius Gamina Vanagai

Midijos alaus padaže
Midijas mes su šeima ruošiame tikrai ganėtinai dažnai, šiomis dienomis nėra jokios problemos jų nusipirkti - pilni prekybos centrai. Įprastai padažą gaminame vyno pagrindu, arba labai pamėgtą paskutiniu metu chipotle, bet vakar išmėginome midijas šiek tiek airiškai - tamsaus alaus padaže. Gavosi tikrai fantastiškai skaniai. Įtraukėm į mėgstamiausių receptų sąrašus ir šiuo receptu naudosimės dar ne kartą. Tą rekomenduoju padaryti ir Jums. ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • midijos: 1 kilogramo
    • svogūnai: 1
    • salierų stiebai: 2
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • lauro lapai: 2
    • čili pipirai: 1
    • peletrūnas (estragonas)
    • raudonėlis (oreganas)
    • druska
    • grūsti juodieji pipirai
    • šalto spaudimo alyvų aliejus
    • sviestas
    • tamsus alus: 300 mililitrų
    • grietinė: 1 šaukšto
    • krapai: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sutvarkykite midijas, perplaukite jas po šaltu vandeniu.
  2. 2. Storų sienelių puode su dangčiu gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  3. Reklama
  4. 3. Kaitrą sumažinkite, dėkite ir apkepkite susmulkintą svogūną, salierą, dėkite visus prieskonius, truputį vėliau česnaką, galiausiai dėkite gabaliuką sviesto.
  5. 4. Daržovės per tą laiką turėjo suminkštėti, padidinkite vėl kaitrą ir sudėkite midijas, ant jų pilkite tamsų alų, dėkite šaukštą grietinės, pamaišykite ir kelioms minutėms uždenkite dangčiu, kol midijos atsivers.
  6. 5. Po to nukelkite dangtį, palaukite minutėlę kol nugaruos alkoholis ir suberkite susmulkintus krapus.
  7. 6. Labai skanu patiekti su ciabatta arba bagete. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.
Aštuonkojis su bulvėmis ir paprikomis
(4)
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)