Aštuonkojis itališkai su karamelizuotais svogūnais ir kapariais

2023-05-20 Autorius WorldRecipes.lt

Aštuonkojis itališkai su karamelizuotais svogūnais ir kapariais
Jau rodžiau kaip gaminti aštuonkojį su bulvėmis ir paprikomis, taip pat orkaitėje keptą aštuonkojį su smidrais, kurie labai pasiteisino. Tad šį kartą pristatau Jums visiems dar vieną labai vykusį receptą - aštuonkojį itališkai, su karamelizuotais svogūnais ir kapariais. Valgydami pirštelius laižysite, tad nieko nelaukite ir imkitės gamybos jau dabar!

Šiam patiekalui pagaminti prireiks virto aštuonkojo, o jeigu Jums kyla klausimų kaip virti aštuonkojį, skaitykite aštuonkojo salotų recepte.

Ingredientai

    • virti aštuonkojai: 1
    • šalotiniai svogūnai: 1
    • kapariai: 1 saujos
    • alyvuogės: 1 saujos
    • sviestas
    • alyvuogių aliejus
    Padažui:
    • česnakas: kelių skiltelių
    • petražolės: 1 saujos
    • alyvuogių aliejus
    • citrinos: 1
    Bulvėms:
    • bulvės: kiek norisi (nedidelių)
    • česnakas: kelių skiltelių
    • rozmarinas
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išvirkite su lupena.
  2. 2. Vienoje keptuvėje ant sviesto ir trupučio aliejaus lėtai pakepinkite ketvirčiais pjaustytą šalotinį svogūną, kol jis karamelizuosis, dėkite kaparėlius, patraiškytas alyvuoges ir sudėkite aštuonkojo kojas, pačirškinkite iš visų pusių, kol aštuonkojis apskrus.
  3. 3. Kitoje keptuvėje ant sviesto ir aliejaus paskrudinkite perpus perpjautas bulves, dėkite česnako skilteles, rozmariną, kol gražiai apskrus.
  4. 4. Padažui sutrinkite česnaką ir petražoles, įpilkite alyvuogių aliejaus, spauskite citrinos sulčių.
  5. 5. Aštuonkojį ir bulves patiekite atskirose lėkštėse, aštuonkojį pašlakstykite pagamintu padažu. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau aštuonkojo receptų rasite: Aštuonkojo receptai.
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
(13)
Kokosu ir cinamonu orkaitėje užkeptos krevetės
(1)