Jau rodžiau kaip gaminti aštuonkojį su bulvėmis ir paprikomis, taip pat orkaitėje keptą aštuonkojį su smidrais, kurie labai pasiteisino. Tad šį kartą pristatau Jums visiems dar vieną labai vykusį receptą - aštuonkojį itališkai, su karamelizuotais svogūnais ir kapariais. Valgydami pirštelius laižysite, tad nieko nelaukite ir imkitės gamybos jau dabar!
Šiam patiekalui pagaminti prireiks virto aštuonkojo, o jeigu Jums kyla klausimų kaip virti aštuonkojį, skaitykite aštuonkojo salotų recepte.
Ingredientai
virti aštuonkojai: 1
šalotiniai svogūnai: 1
kapariai: 1 saujos
alyvuogės: 1 saujos
sviestas
alyvuogių aliejus
Padažui:
česnakas: kelių skiltelių
petražolės: 1 saujos
alyvuogių aliejus
citrinos: 1
Bulvėms:
bulvės: kiek norisi (nedidelių)
česnakas: kelių skiltelių
rozmarinas
pipirai
druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves išvirkite su lupena.
2. Vienoje keptuvėje ant sviesto ir trupučio aliejaus lėtai pakepinkite ketvirčiais pjaustytą šalotinį svogūną, kol jis karamelizuosis, dėkite kaparėlius, patraiškytas alyvuoges ir sudėkite aštuonkojo kojas, pačirškinkite iš visų pusių, kol aštuonkojis apskrus.
Reklama
3. Kitoje keptuvėje ant sviesto ir aliejaus paskrudinkite perpus perpjautas bulves, dėkite česnako skilteles, rozmariną, kol gražiai apskrus.