Keptos didžiosios tigrinės krevetės su dorada

2023-09-18 Autorius Gamina Vanagai

Keptos didžiosios tigrinės krevetės su dorada
Žuvis, žuvis, žuvis ir jūros gėrybės labai dažnai nenulipa nuo mūsų  stalo. Neseniai buvo labai geros kainos visam žuvies skyriui netolimoje esančioje parduotuvėje, tai kaip nepasinaudosi tokia proga? O nugalėjo didžiosios tigrinės krevetės ir vėl dorada, kurią mes labai mėgstame. Ar pamenate kaip senais laikais ketvirtadienis būdavo žuvies diena? Jei nepamenate tai ir gerai, nes žuvies reikia stengtis valgyti daug dažniau, nei tik kartą savaitėje. Būtent tai mes su šeima ir bandome daryti. O dalindamiesi šiuo fantastišku receptu, kuriame susijungia žuvis su jūros gėrybėmis, raginame tai daryti ir Jus. Su šiuo patiekalu pasijausite tarsi vakarieniautumėte prabangiame restorane. 😊

Ingredientai

    • dodaros: 2 (500 gramų)
    • didžiosios tigrinės krevetės: 4
    • žuvies prieskoniai
    • citrinos
    • aliejus
    • sviestas
    Garnyrui:
    • cukinijos
    • špinatai
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia gėrybes nuplaukite, dorados odoje padarykite po kelias įpjovas, nupjaukite pelekus, įtrinkite prieskonių mišiniu ir pamarinuokite maždaug 20 minučių.
  2. 2. Krevetes šį kartą kepsime su viskuo, galite tik ūsus apkarpyti.
  3. 3. Į keptuvę gerai įkaitintame aliejuje ir svieste dėkite kartu ir žuvį, ir krevetes (nors geriau kepti atskirai, jeigu vos telpa), kepkite greitai vis palaistant, kol krevetės paraudonuos, o dorada apskrus.
  4. 4. Šalia kitoje keptuvėje aliejuje ir svieste tik kelias minutes apkepinkite griežinėliais pjaustytas cukinijas su česnaku, kiek vėliau sudėkite špinatus - tik minutei kol subliukšta.
  5. 5. Po to viską dėkite į lėkštes, patiekdami užspauskite citrinos. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis
(8)
Austrės užkeptos česnakiniu sviestu
(8)