Keptuvėje keptos šukutės su pastarnokų piure ir žolelių padažu

2020-12-30 Autorius Gamina Vanagai

Keptuvėje keptos šukutės su pastarnokų piure ir žolelių padažu
Galiu tik pasakyti, kad keptos šukutės yra daug skanesnės, nei man pavyksta jas nufotografuoti. Atrodo visaip bandžiau, bet nesu labai patenkinta savo rezultatu. Tačiau man jų skonis labai patinka, reiktų pirkti jas daug dažniau ir pasilepinti. Tikiuosi, kad Jūs tai ir padarysite. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šukutės: 10
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sviestas: gabaliuko
    • alyvų aliejus: šlakelio
    • laimo sultys
    • druska
    • pipirai
    Pastarnokų piure:
    • bulvės: 2
    • pastarnokai: 1
    • moliūgas: gabaliuko
    • parmigiano sūris
    • alyvų aliejus
    • sviestas
    Žolelių padažui:
    • petražolės: kuokšto
    • kalendra: kuokšto
    • svogūnų laiškai
    • česnakas: 0,5 galvos
    • alyvų aliejus
    • laimo sultys
    • balzamikas
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išvirkite pastarnokų piure iš nurodytų daržovių supjaustytų gabaliukais, sutriname, dedame tarkuoto parmigiano, prieskonių.
  2. 2. Tada žoleles bei prieskonius padažui sutrinkite grūstuvėje iš visų ingredientų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet šukutes nuplaukite, nusausinkite, apkepkite keptuvėje šlakelyje alyvų aliejaus abi puses po porą minučių ir atidėkite į šalį.
  5. 4. Po to į švarią keptuvę dėkite sviesto, spaustą česnaką, atgal sudėkite šukutes ir apkepkite po maždaug 1-2 minutes abi puses kol "paauksuoja", lengvai apskrunda.
  6. 5. Į pabaigą pilkite laimo sulčių, dėkite drukos bei pipirų.
  7. 6. Galiausiai viską dėkite į lėkštes ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau jūros gėrybių patiekalų receptų rasite: Jūros gėrybių patiekalai.
Omaras su ikrais
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Spageti makaronai su midijomis
(8)
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
(1)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)
Midijos prancūziškai - su baltu vynu
(1)