Sumuštiniai - skrebučiai su rūkytais kalmarais

2021-03-15 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Sumuštiniai - skrebučiai su rūkytais kalmarais
Kartas nuo karto didžiuosiuose prekybos centruose labai mėgstu nusipirkti rūkytų kalmarų - jų galima rasti sveriamų žuvies skyriuje arba pakuotėse. Juos skanu valgyti net vienus, bet galima panaudoti ir kaip užtepėlę, skirtą užkandžiams ant skrebučių. Pamėginkite.

Ingredientai

    • rūkyti kalmarai: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pomidorai: 1
    • pjaustyti svogūnų laiškai: žiupsnelio
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • skrudintos batono riekelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išverdame kiaušinius.
  2. verdami kiaušiniai
  3. 2. Išvirtus kiaušinius nulupame.
  4. nulupami virti kiaušiniai
    Reklama
  5. 3. Tada iš pomidorų išimame sėklas bei supjaustome kubeliais.
  6. 4. Tuomet į dubenį sudedame pomidorus, kubeliais supjaustytus kiaušinius ir kalmarus. Suberiame svogūnų laiškus, dedame majonezo, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais ir išmaišome.
  7. 5. Paskrudiname batoną.
  8. Sumuštiniai - skrebučiai su rūkytais kalmarais
  9. 6. Paruoštą masę patiekiame ant skrudintų batono riekučių. Aš batoną pjaustau į dvi dalis - trikampėliais. Skanaus!
  10. skrudintas batonas su kalmarų užtepėle
  11. 7. Rekomendacija: Daugiau kalmarų receptų rasite: Kalmarų receptai.
Tailandietiškos krevečių ir makaronų salotos pagal Beatą
(1)
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)
Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay
(3)