Kaip teisingai atidaryti austres?

2023-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kaip teisingai atidaryti austres?
Šiandien noriu visiems Jums papasakoti, kaip taisyklingai atidaryti austres ir kaip jas galima ragauti.

Profesionalai vieną po kitos austres atidarinėja žaibišku greičiu, užrištomis akimis arba net rankas laikydami už nugaros. Be to, kai kurie profesionalai iš Prancūzijos tam nepagaili ir euro monetos ar vienos iš restorano lankytojų kreditinės kortelės - norėdami padaryti šou, gali parodyti, kaip atidaryti austres su šiais "įrankiais". Žinoma, daug metų patirties turinčiam ir daugybe austrių per minutę atidarančiam profesionalui ranka neslysteli ir kiekvienas judesys būna tikslus it nugaląsto peilio pjūvis. Tačiau mes šiandien pasirinksime kiek paprastesnius būdus kaip tai padaryti, o įrašo pabaigoje pridėjau ir video, kad galėtumėte vaizdžiai matyti, kaip tai daroma. Tad apie viską iš pradžių. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • austrės
    • citrina
    • peiliukas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kaip teisingai atidaryti austres ir kaip jas ragauti? Pirmiausia pasidedame austrę ant pirštų galų, koja - į save, o tiesioji dalis - į pirštų pusę. Vizualiai padaliname austrę į tris trečdalius ir nuo pirmo viršutinio trečdalio pradedame austrę daryti. Kita ranka paimame peiliuką už ašmens galo ir šiek tiek įsmeigiame į tarpą. Įsmeigę peilio galą, sukiojame tą ranką, kurioje laikome austrę, o ne tą, kurioje turime peiliuką. Tai itin palengvina procesą. Besukiodami po truputį atidarysime austrę, ji tarytum privalo užlipti ant peilio galo, nereikia jo smeigti į austrę. Atpjauname ją nuo kiauto ir skanaujame.
  2. 2. Kaip galite palengvinti austrės atidarymą?: Užlašiname šiek tiek citrinos. Tada austrė šiek tiek prasiveria ir bus itin lengva ją atidaryti.
  3. Reklama
  4. 3. Kodėl citrina? Dėl savo rūgšties. Jei ant jūsų užvarvintų rūgšties, gi Jūsų akys irgi atsivertų. Austrė taip pat yra gyvas organizmas.
  5. 4. Kodėl taip svarbu atidaryti austrę, nesulaužius kiauto? Tai tik dėl to, kad austrės mėsoje nebūtų sutrupėjusių kiauto gabaliukų. Valgant tai labai trukdo ir erzina.
  6. 5. Su kuo geriausia derinti austres? Patys tikriausi žinovai austres valgo visiškai be nieko. Stengiasi surasti skonį, nes kiekviena austrė, kiekviena jų rūšis iš savęs turi savitumo. Jei nusprendėte austres derinti su kažkokiu maistu ar ingredientu, tai puikiai tinka juodieji pipirai, citrina, įvairiausi padažai. Pavyzdžiui, smulkiai sukapoti švieži agurkai ar tiesiog klasikinis prancūziškas padažas, verdamas iš shallot grybų, vyno ir vyno acto. Idealiausia austres skanauti kartu su baltuoju sausu arba putojančiu vynu. Aš pati asmeniškai labai mėgstu su šampanu tačiau tai kiekvieno žmogaus skonio reikalas.
  7. 6. Kuo austrės skiriasi? Įvairios austrės gali skirtis brandinimo laikotarpiu, nuo kurio priklauso austrės mėsingumas. Kuo ilgiau buvo austrė brandinta, tuo ji iš savęs yra mėsingesnė bei sunkesnė. Skirtingai nei europiečiai, tarkim kinai labiau mėgsta užsisakyti kuo sunkesnes, ilgiau brandintas austres, jie austres dar ir kepa.
  8. 7. Ar austrės turi lytį? Galime teigti, kad taip. Įprastai vyrai renkasi moteriškas austres, nes jų skonis intensyvesnis bei ryškesnis, o štai moterys mieliau ragauja vyriškos lyties austres, nes jos iš savęs yra švelnesnio skonio.
  9. 8. Kaip galima atskirti šviežią austrę nuo senos? Atidarius austrę ir nupylus joje esantį vandenį, šiek tiek ją suspaudžiame. Jei austrė staiga prisipildo vandens ir išsipučia, reiškia, kad ji yra šviežia. Šitaip ji bando save apsaugoti. O susenusi austrė nebeatgauna pradinės formos ir ji jau nėra tinkama valgyti.
  10. 9. Įdomus faktas - 110 austrių prilygsta 100 gramų jautienos kepsnio. Vienu kartu suvalgyti tiek austrių ir gerai jaustis greičiausiai tikrai nėra įmanoma, užtenka iki dešimties austrių, ir jau būna labai sotu.


Kaip teisingai atidaryti austres?
Kalmarų kotletai
(5)
Krevečių troškinys su morkomis ir ryžiais
(1)
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)
Aštuonkojis su bulvėmis ir paprikomis
(4)