Midijos saldžios grietinėlės padaže su česnaku ir soja

2023-08-08 Autorius WorldRecipes.lt

Midijos saldžios grietinėlės padaže su česnaku ir soja
Šiandien su šeima lepinomės itin paprastu bei skaniu midijų patiekalu. Midijas aš pati pirkau šaldytas - lukštentas, prie jų dar nupirkau saldžios grietinėlės ir bėgau namo gaminti. ;) 

Jeigu parduotuvėje rasite nelukštentų midijų, tai geriau imame jas, bus dar skaniau bei gražiau, tikrai smagu žiūrėti, kaip troškinant jos atsiveria. Tik jeigu paimsite nelukštentas, patroškinti reikėtų šiek tiek ilgiau, nei aš šį kartą troškinau lukštentas.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • midijos: ~200 gramų
    • saldi grietinėlė: 200 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sviestas: nedidelio gabaliuko
    • sojos padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • pipirai
    • čiobrelis arba dašis (jeigu naudosite dašį, tuomet neberkite pipirų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mes šį kartą midijas pasirinkome valgyti su makaronais, tai pirmiausia užkaičiau makaronus pasūdytame vandenyje. Bet tai tikrai nėra būtina, galima valgyti ir be jų. :)
  2. 2. Per tą laiką, kol makaronai verda, atšildytas midijas nuplauname, nusausiname ir pakepiname ant sviesto su išspaustu česnaku.
  3. Reklama
  4. 3. Po to sudedame nuvarvintus makaronus ir viską užpilame grietinėle, įberiame čiobrelio ir įpilame sojos padažo.
  5. 4. Troškiname ant mažos ugnies kol grietinėlė pradės tirštėti.
  6. 5. Paragaujame ar netrūksta prieskonių ir prieš patiekdami apibarstome pipirais.
  7. 6. Patiekiame su išvirtais makaronais arba be jų. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.
Takai su krevetėmis ir mango salsa
(3)
Karališkos salotos su jūrų gėrybėmis
(3)
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
(5)