Orkaitėje kepta pica su midijomis ir mocarela

2021-02-18 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta pica su midijomis ir mocarela
Oi kaip aš mėgstu midijas.. Atrodo, kad galėčiau jas valgyti kasdien. Šį kartą sugalvojau, kad labai noriu picos su midijomis ir mocarela. Galima sakyti, kad valgydama tiesiog "kaifavau". Jau artimiausiu metu kepsiu tokią picą dar kartą.

Iš nurodytų ingredientų kiekio iškepiau dvi picas.

Plačiau apie įvairiausius picos kepimo niuansus, jau rašiau čia.

Ingredientai

    • picos padai: 2 (naudojau naminius pagal šį receptą)
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • šviežiai pjaustyti krapai: žiupsnelio
    • pomidorai: 1
    • midijos be kiautų: ~100 gramų
    • prieskoniai picai: žiupsnelio
    • aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • mocarelos sūris: ~100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks.
  2. 2. Tada dubenėlyje sumaišome grietinę ir majonezą, sudedame išspaustas česnako skilteles, suberiame krapus ir viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Paruoštus picos padus ištepame pasiruoštu padažu.
  5. 4. Tada išdėliojame plonais pusžiedžiais supjaustytą pomidorą, dedame midijas, beriame picos prieskonius, aitriąsias paprikas ir išdėliojame mocarelos sūrį.
  6. 5. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol, kol sūris išsilydo. Skanaujame!
  7. 6. Patarimas: Jeigu norisi, kad padas gautųsi traškesnis, rekomenduoju pirmiau padą su padažu pakepti keletą minučių, o tik po to sudėti ingridientus ir vėl deti į orkaitę.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.
Tavo pica su salotomis ir karštai rūkyta antiena arba vištiena
(1)
Pica capricciosa su kumpiu, pievagrybiais, artišokais, alyvuogėmis ir sūriu
(1)
Mumijų picutės
(1)
Pica su baklažanais ir kalakutiena
(1)
Makaronų pica
(3)