Man asmeniškai labai patinka tokio tipo gražiai atrodančios picos, tai yra kurios nepermirkusios padažais, puikiai atrodo ir kas be ko yra itin skanios. Jūs pamėginkite ir nustebsite. ;)
karštai rūkyta antienos filė su oda: 100 gramų (arba karštai rūkyta vištiena)
balzaminis acto kremas: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į dubenį sudedame miltus, supilame vandenį, įmušame kiaušinį, įberiame cukraus, druskos, mieles, supilame aliejų bei viską gerai išminkome.
2. Tuomet suformuojame dvi picas, sudedame į skardą išklota kepimo popieriumi bei paliekame 15 minučių šiltai pastovėti.
Reklama
3. Tada ant picos padų dedame grietinę, pomidorų padažą (po 2 v.š. grietinės ir 2 v.š. padažo ant vienos picos), tolygiai paskirstome. Pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu, sudedame griežinėliais supjaustytus pomidorus bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol, kol pica gražiai apskrus bei bus iškepus (man tai užtruko netoli 40 minučių).
4. Ant iškepusios picos išdėliojame supjaustytas alyvuoges, sultenių lapelius, plonai pjaustytą antienos file bei viską apšlakstome balzaminio acto kremu. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.