Po savo kelionės po Italiją, parsivežiau vieną stiklainiuką artišokų ir labai nekantriai laukiau laisvesnio savaitgalio, kada galėsiu juos išdėlioti ant savo pamėgtos naminės picos. Dauguma sako, kad naminė pica kepta orkaitėje, ganėtinai retai primena tą tikrąją, ką tik ištrauktą iš krosnies. Bet turėdama laiko aš labai mėgstu leistis į eksperimentus, skatinančius prisiminti ragautus skonius ir kurti savus jų derinius.
Šis, man rodos, pavyko nuostabiai. Pagrindas išėjo traškus, bet jokiu būdu ne kietas. O artišokų, pomidorų ir vytinto kumpio derinys šeimoje vienbalsiai buvo tituluotas geriausiu išmėgintu namuose. Tad tikrai labai rekomenduoju ir Jums pamėginti tokį pagaminimo variantą. Esu tikra, kad nenusivilsite ir šitaip ruošite dar ne vieną kartą!
Iš nurodytų ingredientų kiekių pavyksta pagaminti dvi picas.