Naminė pica su vytintu kumpiu ir artišokais

2023-03-20 Autorius WorldRecipes.lt

Naminė pica su vytintu kumpiu ir artišokais
Po savo kelionės po Italiją, parsivežiau vieną stiklainiuką artišokų ir labai nekantriai laukiau laisvesnio savaitgalio, kada galėsiu juos išdėlioti ant savo pamėgtos naminės picos. Dauguma sako, kad naminė pica kepta orkaitėje, ganėtinai retai primena tą tikrąją, ką tik ištrauktą iš krosnies. Bet turėdama laiko aš labai mėgstu leistis į eksperimentus, skatinančius prisiminti ragautus skonius ir kurti savus jų derinius. 

Šis, man rodos, pavyko nuostabiai. Pagrindas išėjo traškus, bet jokiu būdu ne kietas. O artišokų, pomidorų ir vytinto kumpio derinys šeimoje vienbalsiai buvo tituluotas geriausiu išmėgintu namuose. Tad tikrai labai rekomenduoju ir Jums pamėginti tokį pagaminimo variantą. Esu tikra, kad nenusivilsite ir šitaip ruošite dar ne vieną kartą!

Iš nurodytų ingredientų kiekių pavyksta pagaminti dvi picas.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • sausos mielės: 2,5 gramo
    • druska: žiupsnio
    • cukrus: žiupsnio
    • vanduo: 200 mililitrų
    • aliejus: 30 mililitrų
    Įdarui:
    • pomidorų padažas: 6-7 valgomųjų šaukštų (aš naudoju natūralų)
    • mocarela: 2 rutuliukų (po 240 gramų)
    • vytintas kiaulienos kumpis: 5 plonų riekelių
    • konservuoti artišokai: kelių gabaliukų
    • vyšniniai pomidorai: 1 saujos
    • raudonėlis: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Mieles sumaišykite su cukrumi, druska ir ištirpinkite vandenyje.
  2. 2. Tada į didelį dubenį berkite maždaug pusę miltų, ant jų pilkite vandens ir mielių mišinį, išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau nebesimatys sausų miltų, suberkite likusius.
  5. 4. Kiek paminkius, supilkite aliejų ir pabaikite minkyti.
  6. 5. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suformuokite rutuliukus ir dedame kelioms valandos į šaldytuvą "pailsėti".
  7. 6. Pica: Tešlą iškočiokite itin plonai ir aptepkite pomidorų padažu.
  8. 7. Ant viršaus išdėliokite sutarkuotą mocarelą, smulkesniais gabaliukais pjaustytą kumpį, perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir artišoko gabaliukus.
  9. 8. Kepkite iki 225 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol pagrindas gražiai apskrunda (man kepa maždaug 20 minučių).
  10. 9. Ant iškepusios picos užberkite žiupsnelį raudonėlio, patiekite ir skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau picų su vytintu kumpiu receptų rasite: Picų su vytintu kumpiu receptai.
Storapadė pica su špinatais, mocarelos sūriu ir kumpiu
(8)
Pica su pievagrybiais (kepta orkaitėje)
(2)
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
(2)