Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica (garnyras ar alternatyva picos padui)

2021-01-01 Autorius WorldRecipes.lt

Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica (garnyras ar alternatyva picos padui)
Tokia plokščia Itališka duona Focaccia yra fantastiška ne tik kaip garnyras prie įvairiausių maisto patiekalų, bet ji taipogi ideali pamaina įprastiniam picos padui. Visi kas iš mano aplinkinių rato ragavo, turėjo pripažinti, kad ji jiems net yra skaniau už tradicinę picą. Traškus išorėje ir viduje minkštas bei porėtas pagrindas fantastiškai gerai susijungia su mocarelos sūriu ir šviežiais baziliko lapeliais. Ši pica būna suvalgoma iš karto po iškepimo, praėjus vos kelioms minutėms, galiu prižadėti, kad ji tikrai "neužsistovi".

Gaminant šią picą mano naudojamo kepimo indo skersmuo buvo 26 centimetrai.

Ingredientai

    Picos padui:
    • miltų: 310 gramų
    • vandens: 250 mililitrų
    • alyvuogių aliejaus: 40 mililitrų
    • mielių: 3 gramų
    • druskos: 2 gramų
    Taip pat:
    • pomidorų tyrės: 60 gramų
    • tarkuoto kietojo sūrio: 80 gramų
    • mėlynųjų svogūnų: 0,5 (nedidelio)
    • mocarelos sūrio: 180 gramų
    • šviežių baziliko lapelių
    • vyšninių pomidorų: pagal skonį
    • alyvuogių: pagal skonį (aš nedėjau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių 60 mililitrų vandens sumaišyk su mielėmis. Leisk pastovėti maždaug 5-6 minutes.
  2. 2. Tuomet į dubenį su mielėmis supilk likusį vandenį, miltus ir druską. Įjunk virtuvinį kombainą ir su tešlos maišymo antgaliu maišyk maždaug dvi minutes ant paties mažiausio greičio.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui įjunk trečią greitį ir maišyk dar maždaug 5 minutes.
  5. 4. Baigęs maišyti tešlą, leisk jai pastovėti maždaug 10-12 minučių. Uždenk indą su rankšluosčiu.
  6. 5. Tešlai pastovėjus, dar kartą įjunk virtuvinį kombainą ir tešlą minkyk maždaug 10-15 minučių įjungęs trečią greitį.
  7. 6. Į dubenį supilk 20 mililitrų aliejaus, juo ištepk kraštus ir sudėk tešlą.
  8. 7. Atkelk tešlos kraštus, kad ji visa gerai pasidengtų aliejumi.
  9. 8. Kildink tešlą nuo vienos iki pusantros valandos, kol padidės dvigubai.
  10. 9. Padvigubėjus tešlai, atlik jos lankstymą-ištampymą po kepimo indą. Į kepimo indą supilk 20 mililitrų aliejaus ir jį visą ištepk. Sudėk tešlą ir ją ištempk.
  11. 10. Uždenk kepimo indą ir leisk tešlai pastovėti maždaug 50-55 minutes.
  12. 11. Po to pirštų galiukais per visą paviršių įspausk gilias skylutes.
  13. 12. Susiruošk visus ingredientus kurių tau prireiks picos gamybai.
  14. 13. Paskirstyk pomidorų tyrę ant tešlos paviršiaus.
  15. 14. Suberk kietąjį sūrį, sudėk griežinėliais pjaustytus svogūnus ir nedideliais gabaliukais suplėšytą mocarelos sūrį.
  16. 15. Paskui kepk iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (viduriniame lygyje) maždaug 25 minutes. Skanauk!
Netradicinė pica su lavašu
(7)
Pizza / Pica su kumpiu
(3)
Lengvai pagaminama pica nedraugaujantiems su tešla
(2)
Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica
(1)
Mini picos su feta ir alyvuogėmis
(1)