Apie turkiškas pide picas buvau girdėjusi jau ganėtinai seniai, bet kažkaip niekada neturėjau galimybės jų paragauti. Neseniai atėjo būtent ta diena, kai Turkijoje jos paragavau. Tik paragavusi, jau buvau nusprendusi, kad pamėginsiu išsikepti savo turkišką pidę namuose su sūriu, pomidorais ir kiaušiniais. Norėjau pamėginti, ar pavyks atkartoti kažką panašaus. Ir galiu pasakyti, kad puikiai pavyko. Turkiškos pidės gali būti įdarytos su pačiais įvairiausiais įdarais, tiek mėsa, daržovėmis, sūriu ir taip toliau. Na, kaip ir picos, kas kaip mėgsta labiausiai. Aš šį kartą pasirinkau vegetarišką, pusryčių pidės variantą - daržovės, sūris ir kiaušinis (būtent tokį variantą ragavau Turkijoje). Iš tiesų, tokią turkišką pidę valgant pusryčiams galite tikrai gerokai pasisotinti. Kadangi iš šios porcijos išeina 2 pidės, tai puikiai užtenka pasidalinti keturiems asmenims.
Kepant turkišką pidę, jos pagrindo pagaminimas yra praktiškai toks pats kaip picos, tik dar papildomai yra naudojamas pienas. Todėl pado paruošimas yra ganėtinai paprastas. Aš šias turkiškas picas kepsiu tikrai dar ne vieną kartą ir ateityje, tik tikriausiai sekantį kartą dvigubinsiu porciją, kad galėčiau pides užsišaldyti ateičiai ir išsikepti vėliau (tomis dienoms, kai visai nesinori arba tingisi gaminti).