Turkish pide pizza - Turkiška pidė pica su sūriu, pomidoru ir kiaušiniu

2022-06-06 Autorius Lithuanian in the USA

Turkish pide pizza - Turkiška pidė pica su sūriu, pomidoru ir kiaušiniu
Apie turkiškas pide picas buvau girdėjusi jau ganėtinai seniai, bet kažkaip niekada neturėjau galimybės jų paragauti. Neseniai atėjo būtent ta diena, kai Turkijoje jos paragavau. Tik paragavusi, jau buvau nusprendusi, kad pamėginsiu išsikepti savo turkišką pidę namuose su sūriu, pomidorais ir kiaušiniais. Norėjau pamėginti, ar pavyks atkartoti kažką panašaus. Ir galiu pasakyti, kad puikiai pavyko. Turkiškos pidės gali būti įdarytos su pačiais įvairiausiais įdarais, tiek mėsa, daržovėmis, sūriu ir taip toliau. Na, kaip ir picos, kas kaip mėgsta labiausiai. Aš šį kartą pasirinkau vegetarišką, pusryčių pidės variantą - daržovės, sūris ir kiaušinis (būtent tokį variantą ragavau Turkijoje). Iš tiesų, tokią turkišką pidę valgant pusryčiams galite tikrai gerokai pasisotinti. Kadangi iš šios porcijos išeina 2 pidės, tai puikiai užtenka pasidalinti keturiems asmenims.

Kepant turkišką pidę, jos pagrindo pagaminimas yra praktiškai toks pats kaip picos, tik dar papildomai yra naudojamas pienas. Todėl pado paruošimas yra ganėtinai paprastas. Aš šias turkiškas picas kepsiu tikrai dar ne vieną kartą ir ateityje, tik tikriausiai sekantį kartą dvigubinsiu porciją, kad galėčiau pides užsišaldyti ateičiai ir išsikepti vėliau (tomis dienoms, kai visai nesinori arba tingisi gaminti).

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų (2,5 stiklinės; 1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • šiltas vanduo: 120 mililitrų (0,5 stiklinės)
    • šiltas pienas: 80 mililitrų (trečdalio stiklinės)
    • kiaušiniai: 1
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • sausos mielės: 7 gramų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • mocarela sūris: 120 gramų
    • čederio sūris: 70 gramų
    • slyviniai pomidorai: 5 (arba 1 nedidelio pomidoro)
    • žaliosios paprikos: 0,5 nedidelės
    • kiaušiniai: 2
    • saldžios raudonosios paprikos milteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles sumaišykite su cukrumi, užpilkite šiltu pienu ir maišykite, kol mielės ištirps.
  2. 2. Uždenkite dubenėlį virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug 5 minutes, kad mielės suputotų.
  3. 3. Dideliame inde sumaišykite miltus su druska. Padarykite viduryje duobutę, į kurią supilkite aliejų, mieles ir išmaišykite.
  4. 4. Tada įmaišykite šiltą pieną. Kai tešla nebesimaišys šaukštu, minkykite rankomis maždaug 5 minutes, kol gausite vientisą, minkštą tešlą. Jeigu reikia, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.
  5. 5. Didelį dubenį patepkite alyvuogių aliejumi, į jį įdėkite tešlą, uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje pakilti maždaug valandą.
  6. 6. Mocarelos sūrį sutarkuokite, o čederio sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis.
  7. 7. Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, o pomidorus supjaustykite griežinėliais.
  8. 8. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  9. 9. Kai jau tešla pakyla, išimkite iš dubenio ir minkykite maždaug vieną minutę ant šiek tiek miltuoto stalviršio.
  10. 10. Tešlą padalinkite į dvi dalis, iš kiekvienos jų iškočiokite plonus ovalo formos papločius ant šiek tiek miltuoto stalviršio. Kiekvieno papločio dydis turi būti maždaug 20x40 centimetrų.
  11. 11. Orkaitės skardą išklokite su kepimo popieriumi.
  12. 12. Abu tešlos papločius padėkite ant orkaitės skardos, apibarstykite puse mocarelos sūrio kiekio. Palikite pora centimetrų nuo kraštų.
  13. 13. Išdėliokite čedario sūrį, apibarstykite likusiu mocarelos sūriu, išdėliokite daržoves.
  14. 14. Kiekvieno papločio kraštus užlenkite sukurdami sieneles, o kiekvieną galą lengvai užsukite ir suspauskite.
  15. 15. Kiaušinį išplakite su vienu valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus. Gautu mišiniu patepkite kiekvienos pidės kraštelius.
  16. 16. Pides kepkite įkaitintoje orkaitėje 18 minučių, paskui ištraukite iš orkaitės, atsargiai įmuškite kiaušinį ant kiekvienos pidės ir kepkite orkaitėje dar apie 5-7 minutes (priklausomai nuo Jūsų orkaitės kaitros, aš kepiau maždaug 7 minutes). Stebėkite kiaušinio kepimo laiką, kad neperkeptų ir nepasidarytų kietas.
  17. 17. Sviestą išlydykite mikrobangėje ir aptepkite iškepusių pidžių kraštelius. Kiaušinius apibarstykite paprikos milteliais.
  18. 18. Pides skanaukite dar karštas! Pasilepinkite!
  19. 19. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.
Turkish pide pizza - Turkiška pidė pica su sūriu, pomidoru ir kiaušiniu
Vegetariška pica su daržovėmis, feta ir alyvuogėmis
(3)
Pica kepta kepsninėje
(2)
Baklažanų pica
(1)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(4)