Svogūnų pica - apkepas su tarkuotų morkų papločiu

2023-05-29 Autorius Su karamele

Svogūnų pica - apkepas su tarkuotų morkų papločiu
Labai įdomaus skonio apkepas-pica iš svogūnų. Receptas tikrai pasiteisino, todėl noriu juo su Jumis labai pasidalinti.

Šia picą tikru gardumynu daro purus avižinių dribsnių tešlos paplotis, sultingas svogūnų įdaras bei žinojimas, kad tokia pica yra tikrai naudinga mūsų sveikatai.

Ingredientai

    Papločiui:
    • avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės
    • miltai: 0,5 stiklinės
    • tarkuotos morkos: 0,5 stiklinės
    • margarinas: 100 gramų (kambario temperatūros)
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • svogūnai: 3-4 (dideli)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: trečdalio stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišome sutarkuotas morkas, avižinius dribsnius, margariną ir iš anksto su druska ir kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  2. 2. Tuomet išlipdome pyrago tešla formos dugną ir kraštus (forma apskrita, 24 centimetrų skersmens).
  3. Reklama
  4. 3. Padedame pusvalandžiui šaltai.
  5. 4. Per tą laiką supjaustome svogūnus žiedais ir gerai apkepame svieste.
  6. 5. Suplakame kiaušinius, įmaišome pieną, įberiame druskos.
  7. 6. Po to paplotį kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  8. 7. Ant apkeptos tešlos suberiame svogūnų žiedus bei užpilame kiaušinių ir pieno mišiniu.
  9. 8. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 20-30 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.
Svogūnų pica - apkepas su tarkuotų morkų papločiu
Svogūnų pica - apkepas su tarkuotų morkų papločiu
Orkaitėje kepti žiedinių kopūstų kepsniukai (vegetariški)
(4)
Humusas iš avinžirnių
(2)