Orkaitėje kepti žiedinių kopūstų kepsniukai (vegetariški)

2021-02-07 Autorius Skanauk su Aušra

Orkaitėje kepti žiedinių kopūstų kepsniukai (vegetariški)
Paskutiniu metu buvau primiršusi įvairias kopūstines daržoves. Vyras sakė, kad aš su jomis susipykau ir laikas "susitaikyti". :)) Ir tą iššūkį aš priėmiau, suprasdama, kad jei tinkamai jas paruoši, jos yra skanios.

Šie vegetariški žiedinių kopūstų kepsniukai yra puikus to pavyzdys. Jie galėtų būti tradiciniai žiedinių kopūstų blyneliai, bet aš juos nusprendžiau kepti mažesnius ir kepti orkaitėje. Todėl juos galite valgyti tarsi užkandį kartu su graikiško jogurto padažu. Skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę.

Pirmiausia žiedinius kopūstus apviriau puode ant garų. Jie buvo minkšti, bet ne iki galo, nes dar jų laukė kepimas orkaitėje. Virdama garuose aš visada naudoju specialų sietelį, kurį įdedu į puodą su pasūdytu vandeniu. Galite virti ir paprastai vandenyje, bet išvirusius žiedinio kopūsto žiedynėlius reikia nusausinti.

Išvirusį kopūstą sutryniau po to su bulvių trintuvu, galite tam naudoti ir šakutę. Nesistengiau sutrinti iki visiškų trupinių.

Geriausia būtų naudoti panko džiūvesėlius (man jie skaniausi, ir jų nuostabi tekstūra), nors aš naudojau džiūvesėlius be glitimo, kurie kiek kitokie nei įprasti džiūvesėliai.

Iš nurodyto ingredientų kiekių man gavosi 18 nedidelių kepsniukų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai: 1 vidutinio dydžio (3,5 stiklinės; atskiriame žiedynėliais)
    • kiaušiniai: 2
    • tarkuotas sūris: dviejų trečdalių stiklinės
    • džiūvėsėliai: 0,5 stiklinės
    • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • česnakų milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • jūros druska
    • juodieji pipirai
    Padažui:
    • graikiškas jogurtas: 0,5 stiklinės
    • šviežių citrinų sultys: 4 valgomųjų šaukštų
    • susmulkintos petražolės: 3 valgomųjų šaukštų
    • jūros druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žiedinio kopūsto žiedynėlius verdame ant garų, pasūdytame vandenyje maždaug 8 minutes. Jie neturi būti visai minkšti.
  2. 2. Po to juos sutriname su šakute arba bulvių grūstuvu.
  3. Reklama
  4. 3. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, naudodami funkciją "grilis + ventiliatorius". Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
  5. 4. Dideliame inde sumaišome žiedinį kopūstą bei kitus ingredientus.
  6. 5. Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, juos dedame ant kepimo skardos ir šiek tiek paspaudžiame.
  7. žiedinio kopūsto kepsneliai kepimo skardoje
  8. 6. Kepame orkaitėje maždaug 10-12 minučių arba kol gražiai apskrunda.
  9. 7. Padažas: Mažame indelyje sumaišome visus nurodytus ingredientus.
  10. 8. Patiekiame kepsnelius su pasiruoštus padažu, šiltus arba šaltus. Skanaujame!
  11. žiedinių kopūstų kepsneliai
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
  13. vegetariški žiedinio kopūsto kotletai
Orkaitėje kepti žiedinių kopūstų kepsniukai (vegetariški)
Burokėlių karpačio su ožkos sūriu
(2)