Paskutiniu metu buvau primiršusi įvairias kopūstines daržoves. Vyras sakė, kad aš su jomis susipykau ir laikas "susitaikyti". :)) Ir tą iššūkį aš priėmiau, suprasdama, kad jei tinkamai jas paruoši, jos yra skanios.
Šie vegetariški žiedinių kopūstų kepsniukai yra puikus to pavyzdys. Jie galėtų būti tradiciniai žiedinių kopūstų blyneliai, bet aš juos nusprendžiau kepti mažesnius ir kepti orkaitėje. Todėl juos galite valgyti tarsi užkandį kartu su graikiško jogurto padažu. Skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę.
Pirmiausia žiedinius kopūstus apviriau puode ant garų. Jie buvo minkšti, bet ne iki galo, nes dar jų laukė kepimas orkaitėje. Virdama garuose aš visada naudoju specialų sietelį, kurį įdedu į puodą su pasūdytu vandeniu. Galite virti ir paprastai vandenyje, bet išvirusius žiedinio kopūsto žiedynėlius reikia nusausinti.
Išvirusį kopūstą sutryniau po to su bulvių trintuvu, galite tam naudoti ir šakutę. Nesistengiau sutrinti iki visiškų trupinių.
Geriausia būtų naudoti panko džiūvesėlius (man jie skaniausi, ir jų nuostabi tekstūra), nors aš naudojau džiūvesėlius be glitimo, kurie kiek kitokie nei įprasti džiūvesėliai.
Iš nurodyto ingredientų kiekių man gavosi 18 nedidelių kepsniukų.