Beatos moliūgų troškinys su bulvėmis, morkomis ir grietine

2023-08-04 Autorius WorldRecipes.lt

Beatos moliūgų troškinys su bulvėmis, morkomis ir grietine
Labai skanus ir smagus moliūgų troškinys su bulvėmis, morkomis ir grietine, kurio receptą nusižiūrėjau jau senokai vienoje iš Beatos knygoje. Kiekvienais metais bent keletą kartų jį gaminu, kai tik turiu moliūgo savo namuose. Patinka ne tik man, bet ir visai mano šeimai, nors atrodo įprastai negalime gyventi be mėsos, čia jos visiškai nepasigendame. Rekomenduoju išmėginti ir Jums!

Ingredientai

    • morkų: 2
    • bulvių: 3
    • moliūgų: ketvirtadalio
    • svogūnų: 1
    • porų: 0,5
    • grietinės: 200 gramų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • baziliko
    • petražolių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame puode užkaiskite puodelį vandens ir į jį suberkite šiaudeliais supjaustytas morkas.
  2. 2. Per tą laiką, kol morkos troškinasi, kubeliais supjaustykite bulves.
  3. Reklama
  4. 3. Suverskite į puodą bulves, jei reikia įpilkite dar šiek tiek vandens.
  5. 4. Tada supjaustykite ir sudėkite svogūnus bei porus.
  6. 5. Paskutinius nulupkite ir susipjaustykite moliūgų kubelius.
  7. 6. Daržovės visą laiką troškinasi ant trupučio vandens, beveik garuose. Turėkite omenyje, kad kai sudėsite moliūgus, jie išskirs savo sulčių, tad į pabaigą vandens nebepilame.
  8. 7. Kai jau moliūgai suminkštėja, supilkite grietinę, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir patroškinkite dar maždaug 5 minutes.
  9. 8. Jei troškinys gavosi skystokas, galite jį sutirštinti pora šaukštų miltų.
  10. 9. Itin skanu su patiekti šviežia balta duona. Skanaus!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau moliūgų troškinių receptų rasite: Moliūgų troškiniai.
Vegetariškas moliūgų ir avinžirnių troškinys - karis
(2)