Saldžiarūgštis tofu su daržovėmis, pievagrybiais ir ananasu

2024-11-02 Autorius Irma Kovalenko - vegetares_uzrasai

Saldžiarūgštis tofu su daržovėmis, pievagrybiais ir ananasu
Saldžiarūgštis tofu su daržovėmis, pievagrybiais ir ananasu – tai lengvas, sveikas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Tofu – vienas iš pagrindinių patiekalo ingredientų – suteikia aukštos kokybės augalinių baltymų ir kalcio, kas itin svarbu vegetarams ir veganams. Įtraukus šviežių ananasų, patiekalas įgauna gaivų ir saldų skonį, kuris puikiai dera su sojų padažo ir pomidorų rūgštele.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Tofu: Jei tofu nėra mėgstamas, galima naudoti tempeh, kuris taip pat yra baltymų šaltinis, tačiau suteikia šiek tiek kitokį skonį ir tekstūrą.
  • Ananasas: Galima naudoti tiek šviežius, tiek konservuotus ananasus. Jei norite sumažinti cukraus kiekį, naudokite ananasus be pridėtinio cukraus.
  • Rudasis cukrus: Galima keisti kokosų cukrumi arba agavų sirupu, kurie suteiks subtilų karamelinį skonį ir yra natūralūs saldikliai.
  • Obuolių actas: Galima pakeisti baltuoju vyno actu arba citrinos sultimis, jei ieškote alternatyvos, suteikiančios švelnią rūgštelę.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint gauti traškią tofu tekstūrą, prieš kepdami tofu gabalėlius, nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Taip pat rekomenduojama kepti tofu ant vidutinės ugnies, kad jis gražiai apskrustų. Daržoves galite supjaustyti smulkiai arba stambiau, priklausomai nuo pageidaujamos tekstūros.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 400 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai: apie 200 kcal

Ingredientai

    • Kietasis tofu: 180 g
    • Česnako skiltelės: 3
    • Svogūnas: 1
    • Pievagrybiai: 2
    • Raudonoji saldžioji paprika: ½
    • Brokolis: 90 g
    • Ananasas (šviežias arba konservuotas): 180 g
    Padažui:
    • Sojų padažas: 1,5 šaukšto
    • Rudasis cukrus: 2 šaukštai
    • Vanduo: 4 šaukštai
    • Pomidorų padažas: 1 šaukštas
    • Obuolių actas: 1 šaukštelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tofu supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje, kol gabalėliai tampa auksinės spalvos.
  2. 2. Apskrudusį tofu pagardinkite druska ar mėgstamais prieskoniais.
  3. 3. Susmulkinkite daržoves – česnaką, svogūną, pievagrybius, papriką ir brokolį – ir apkepkite juos atskirai nuo tofu, kol suminkštėja.
  4. 4. Atidžiai sumaišykite sojų padažą, rudąjį cukrų, vandenį, pomidorų padažą ir obuolių actą – taip paruošite saldžiarūgštį padažą.
  5. 5. Supilkite padažą ant apkepusių daržovių, tuomet sudėkite tofu gabalėlius.
  6. 6. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštėja ir daržovės visiškai sugeria padažo skonį.
  7. 7. Baigus gaminimą, viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, kad suteiktumėte patiekalui gaivumo.
  8. 8. Apibarstykite sezamo sėklomis, kad praturtintumėte patiekalą traškumu ir papildomais maistiniais elementais.
  9. 9. Santrauka: Saldžiarūgštis tofu su daržovėmis, pievagrybiais ir ananasu yra gardus, lengvai pagaminamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas sujungia saldų ir rūgštų skonius, kurie dera su traškiu tofu bei sultingomis daržovėmis.
Saldžiarūgštis tofu su daržovėmis, pievagrybiais ir ananasu
Recepto autorius vegetares_uzrasai
Orkaitėje keptos cukinijos su įdaru
(1)
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
(1)
Veganiška lazanija su sojos faršu
(2)
Veganiški amerikietiški blyneliai
(1)
Troškinti avinžirniai su daržovėmis
(1)