Tofu sūris su anakardžiais ir daržovėmis

2022-01-06 Autorius Skanauk su Aušra

Tofu sūris su anakardžiais ir daržovėmis
Įprastai toks kiniškas troškinys yra ruošiamas su vištiena, bet tofu gali būti nuostabi alternatyva. Padažui paruošti šį kartą naudojau irgi tik augalinės kilmės ingredientus.

Labai mėgstu savo virtuvėje gaminti stir fry stiliaus patiekalus, nes tokiu būdu galima itin lengvai suvalgyti didelį kiekį daržovių. Taip pat didelis pliusas yra tas, kad iškepa viskas labai greitai. Žinoma, idealiausia būtų gaminti wok’e, bet aš tokio neturiu, tad gaminau paprastoje keptuvėje.

Jei tingite supjaustyti daržoves, galite pasirinkti ir šaldytas. Tik jos kepa šiek tiek ilgiau nei įprastos.

Svarbu sojų sūrį gerai nusausinti. Aš pati įvynioju į popierinius rankšluosčius, tada uždedu kokį sunkesnį daiktą. Kuo sausesnis būna tofu, tuo jis iškepa traškesnis.

Tofu gabaliukus apkepinau keptuvėje, kol šie patapo lengvai auksinės spalvos.

Šiame patiekale naudojau neskrudintus anakardžius, bet jeigu norisi galite lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje.

Ingredientai

    Tofu:
    • kietasis tofu: 1 pakelio (250 gramų)
    • kukurūzų krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • jūros druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • aliejus (kepimui)
    Stir fry:
    • brokoliai: 2 stiklinių (atskirto smulkiais žiedinėliais) 
    • morkos: 1 (plonai supjaustome)
    • raudonosios paprikos: 1 (supjaustome kubeliais)
    • anakardžiai: 0,5 stiklinės
    • česnakas: 2 skiltelių (smulkiai sutarkuojame arba išspaudžiame)
    • imbieras: 1 valgomojo šaukšto (smulkiai sutarkuojame)
    • aliejus (kepimui)
    Padažui:
    • sojų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • sultinys: 0,5 stiklinės
    • kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • klevų sirupas: 1 valgomojo šaukšto
    • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • kepintų sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nusausiname tofu, įvyniojame į popierinius rankšluosčius, ant viršaus uždedame pjaustymo lentą arba kitą sunkesnį daiktą. Šitaip palaikome maždaug 15-20 minučių, kol susigeria vanduo.
  2. 2. Tuomet supjaustome kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Inde sumaišome kukurūzų krakmolą, druską ir pipirus.
  5. 4. Tofu gabaliukus apvoliojame pasiruoštame mišinyje.
  6. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštos temperatūros.
  7. 6. Suberiame tofu ir pakepiname po maždaug 5 minutes iš abiejų pusių, kol tampa auksinės spalvos.
  8. 7. Išimame ir atidedame į šalį.
  9. 8. Tarpusavyje sumaišome visus padažui nurodytus ingredientus.
  10. 9. Paprastą keptuvę arba wok keptuvę įkaitiname iki vidutinės-aukštos temp.
  11. 10. Suberiame brokolius ir kepame maišydami maždaug 1 minutę.
  12. 11. Tada suberiame morką ir papriką. Kepame maišydami maždaug 3 minutes.
  13. 12. Suberiame česnaką ir imbierą. Kepame maišydami dar maždaug minutę.
  14. 13. Suberiame tofu ir anakardžius. Supilame padažą. Viską išmaišome ir pakepiname maždaug vieną minutę. Visos daržovės turi būti suminkštėjusios, bet dar traškios. Patiekiame ir skanaujame!
  15. 14. Patarimas: Labai skanu patiekti su virtais ryžiais.
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau tofu receptų rasite: Tofu receptai.
Tofu sūris su anakardžiais ir daržovėmis
Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais
(2)
Tofu su kalafiorų "ryžiais"
(2)