Avinžirniai su šparaginėmis pupelėmis

2022-10-03 Autorius Su karamele

Avinžirniai su šparaginėmis pupelėmis
Vienas iš patiekalų, kurį ragaujant supranti, kad veganai tikrai valgo laabai skaniai, o ir daržoves atrandi iš naujo :). Mėsos čia nepritrūks, o kam pristigs, galima, pvz., brokolių salotas papildyti apkeptos šoninės riekelėmis :). Ląsteliena ir baltymais turtingas patiekalas pietums.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • česnakas: 4 skiltelių
    • špinatai: 1 saujos (arba kitokie žalėsiai)
    • raudonieji svogūnai: 1
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto (+0,5 stiklinės vandens; galite keisti kario pasta)
    • augalinis pienas: 250 mililitrų
    • šparaginės pupelės: 150 gramų (arba smidrai)
    • svogūnų laiškai: 1 saujos
    • virti avinžirniai: 400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius užmerkiame visai nakčiai arba bent 8 valandoms ir po to išverdame (prireiks maždaug valandos). Arba tiesiog galima naudoti konservuotus avinžirnius.
  2. 2. Prikaistuvyje užverdam vandenį ir jame apverdame šparagines pupeles (arba smidrus) apie 4 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Po to perliejam juos šaltu vandeniu ir supjaustom mažesniais pagaliukais.
  5. 4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedam smulkiai pjaustytą svogūną, po kelių minučių įdedam ir smulkiai supjaustytą česnaką.
  6. 5. Po minutės supilam avinžirnius, kelias minutes juos pakepiname.
  7. 6. Tada suberiam pupeles (smidrus), pomidorų pastą sumaišome su vandeniu ir užpilam ant daržovių, įmaišom.
  8. 7. Suberiam špinatus, kelias minutes patroškinam ir užpilam augaliniu pienu.
  9. 8. Pabarstom smulkintais svogūnų laiškais. Paliekam 10 min troškintis.
  10. 9. Patiekiame su basmati ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių receptų rasite: Receptai su avinžirniais.
Avinžirniai su šparaginėmis pupelėmis

Asta

Labai įdomus derinys, reikės būtinai pamėginti!
Atsakyti
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)