Skaniausias humusas - avinžirnių užtepėlė su česnaku

2019-07-12 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniausias humusas - avinžirnių užtepėlė su česnaku
Nebesugalvojate ką skanaus pasigaminti iš avinžirnių? Štai Jums pačio nuostabiausio humuso idėja. Pagaminti tikrai nėra sunku, tik užtrunka laiko, kol avinžirniai išmirksta ir išverda. Tokia užtepėlė su česnaku man labai patinka. Itin tinka tepti ant duonos ar paskrudinto batono. Tai vienas tų patiekalų, su kuriuo šeimą priverčiau avinžirnių valgyti daug dažniau. O juk tai labai sveikas pasirinkimas! :) 

Ingredientai

    • ekologiški avinžirniai: 150 gramų
    • geriamoji soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • sezamo pasta "Tahini": 5-6 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 mažos skiltelės
    • citrinos sultys: 3-4 arbatinių šaukštelių
    • aliejus: 1-2 arbatinių šaukštelių
    • saldžiosios paprikos milteliai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių avinžirnius užpilame šaltu vandeniu bei paliekame mirkti 24 valandas.
  2. 2. Išmirkytus avinžirnius nukošiame, užpilame vandeniu, kad per porą pirštų apsemtų avinžirnius.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberiame sodą, užviriname bei nugriebiame putas. Sumažiname kaitrą ir verdame maždaug 90 minučių. Jeigu virimo eigoje atsiras putų - jas nugriebiame.
  5. 4. Po to išvirusius žirnius nukošiame bei pertriname per sietelį.
  6. 5. Pasūdome, supilame sezamų pastą ir gerai išmaišome. Įspaudžiame česnaką, supilame citrinos sultis ir gerai išmaišome.
  7. 6. Dedame maždaug 2-3 valandoms į šaldytuvą.
  8. 7. Prieš patiekdamos užpilame aliejaus bei pabarstome saldžiosios paprikos milteliais. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau humuso receptų rasite: Humuso receptai.
Veganiška trinta moliūgų ir lęšių sriuba
(2)
Bulvių ir cukinijų kotletai
(7)