Grikių apkepas su varške ir daržovėmis pagal Beatą

2021-12-03 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Grikių apkepas su varške ir daržovėmis pagal Beatą
Tai labai gardus apkepas iš grikių su daržovėmis. Jei esate tikras grikių mėgėjas, tai labai rekomenduoju jį išsikepti jau šiandien. Aš pati kepiau jau trečią kartą, nes labai patiko. Kiekiai čia tikrai ganėtinai maži, užtenka tik vienu prisėdimu pavalgyti. Jei norisi, galite kepti ir didesnį visai šeimai. Jei tingite išsitraukti virtuvines svarstykles, tai daržoves naudojame nedideles, pvz. pusę svogūno, vieną nedidelę morką, 0,5 jaunos cukinijos. Ir viskas pavyks tikrai labai gerai. Eikite išmėginti!

Ingredientai

    • varškė: 100 gramų
    • morkos: 50 gramų
    • grikių kruopos: 50 gramų
    • cukinijos: 50 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • svogūnai: 30 gramų
    • lydytas sviestas: 5 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grikius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite brinkti. Užtenka brinktinti tiek, kol pasiruošiame daržoves.
  2. 2. Cukiniją sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, paspauskite ir nusunkite skystį.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sutarkuokite morką.
  5. 4. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  6. 5. Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinkite susmulkintas daržoves: morką, svogūną ir česnaką. Pagardinkite druska bei pipirais.
  7. 6. Tuomet dubenyje sumaišykite sutarkuotą cukiniją, apkeptas daržoves, varškę, kiaušinius ir išbrinkusias grikių kruopas.
  8. 7. Pasiruoštą masę sukrėskite į kepimo indą.
  9. 8. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)
Pomidorai su feta sūriu
(1)