Bulviniai virtinukai gnocchi su naminiu pomidorų padažu

2024-10-21 Autorius 5 produktai

Bulviniai virtinukai gnocchi su naminiu pomidorų padažu
Bulviniai virtinukai gnocchi su naminiu pomidorų padažu - šis gnocchi patiekalas su kokosų pienu (arba grietinėle), trintais pomidorais ir saulėje džiovintais pomidorais yra puikus, kreminis ir švelnus pasirinkimas. Padažas sujungia turtingą kokosų ir pomidorų skonį su subtilia sūrio nata, kuri papildo šiuos minkštus bulvių virtinukus. Gnocchi yra pirmiausia trumpai verdami, o tada apkepti kartu su padažu keptuvėje, kad sugertų visus skonius. Baigiant, patiekalas apibarstomas tarkuotu sūriu, kas suteikia dar daugiau sodrumo ir švelnumo tekstūrai. Tai greitai paruošiamas ir gardus pasirinkimas tiek kasdieniams, tiek šventiniams pietums.

Redaktorės Vaidos komentaras - recepto autorė šio patiekalo idėją parsivežė po atostogų Italijoje. O Italija tikrai sužavi ne tik savo vaizdais, bet ir gardžiu maistu, kurį vėliau norisi atkartoti namuose. 

Ingredientai

    • Gnocchi: 1 kg
    • Kokosų kremas: 200 ml (galima keisti paprasta grietinėle)
    • Trinti pomidorai: 170 ml
    • Saulėje džiovinti pomidorai: 100 g
    • Sūris: 30 g (tarkuotas)
    • Druska:  šiek tiek
    • Česnakų granulės: 1 arb. š. (arba 2 skilt. šviežio česnako)
    • Bazilikas:  1 arb. š.
    • Rūkyta saldžioji paprika: 1 arb. š.
    • Čili: 1/2 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažui sumaišyti kokosų pieną (arba grietinėlę), trintus pomidorus, smulkintus saulėje dž. pomidorus, tarkuotą sūrį ir prieskonius.
  2. 2. Į verdantį vandenį sudėti gnocchi (naudoti tokį puodą, kad virtinukai nebūtų stipriai susispaudę). Palaukti kol vėl užvirs vanduo ir vis pamaišant virti 2 min.
  3. 3. Nupilti vandenį, gnocchi sudėti į įkaitintą keptuvę ir užpilti paruoštu padažu. Maišant patroškitnti dar keletą minučių.
  4. 4. Patiekiant apibarstyti tarkuotu sūriu.
Bulviniai virtinukai gnocchi su naminiu pomidorų padažu
Ravioliai su varške ir špinatais
(1)