Paprasti virtiniai su vyšniomis

2024-01-21 Autorius WorldRecipes.lt

Paprasti virtiniai su vyšniomis
Palangoje centre yra ukrainietiškas restoranas, kuriame seniau labai dažnai užsisakydavau virtinių su vyšniomis, nes man jie be galo skanūs. Tačiau pastaraisiais metais su šeima pasirinkome keliones į užsienį, tad Palangoje lankomės vis mažiau, o tų virtinukų man labai norisi. Neliko nieko kito, tik išmėginti jų paruošimą savo virtuvėje, su plikyta koldūnų tešla. Tokia tešla be galo lengvai kočiojasi, elastinga, ir verdant nesuplyšta. Mmmm, man koks fantastiškas tas derinys - saldus vyšnių įdaras su grietine ant viršaus... Namie gaunasi gal net skaniau. Būtinai mėginkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šviežių arba šaldytų vyšnių: 400 gramų
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • miltų: 400 mililitrų
    • verdančio vandens: 200 mililitrų
    • aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus išmaišykite su druska ir aliejumi, ir užpilkite verdančiu vandeniu.
  2. 2. Gerai išmaišykite šaukštu, kai pravėsta - išminkykite tešlą rankomis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada įdarui sumaišykite uogas su cukrumi (įdaras tikrai privalo būti itin saldus).
  5. 4. Kočiokite tešlą, išspauskite plačiu puodeliu arba formele apskritimus (nedarykite itin plonų).
  6. 5. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštelį įdaro (maždaug 3 vyšnias) ir gerai užspauskite kraštus.
  7. 6. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių.
  8. 7. Patiekite su lydytu sviestu ar grietine. Jei lieka nepanaudoto įdaro - galite patiekiant uždėti ant karštų virtinių dar uogų. Skanaukite!