Virtinukai - varškėtukai su mėtomis

2023-10-03 Autorius Gamina Vanagai

Virtinukai - varškėtukai su mėtomis
Varškėtukai ar virtinukai yra vienas mėgstamiausių mano ir mano šeimos patiekalų, kurį itin mėgstam pasigaminti tingiais savaitgalio rytais, kai niekur nereikia skubėti.

Šiuos varškėtukus gaminu be cukraus, pagardinu žolelėmis, pipirais ir druska, bet įdėjus cukraus ar patiekus su mėgstama uogiene, taip pat bus labai skanu, nes svarbiausia - puri tešla. Improvizacijai šiame recepte vietos tikrai netrūksta.:)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sausa varškė: 250 gramų
    • ištirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1 didesnio
    • druskos: pagal skonį
    • miltai: 150 mililitrų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • mėtų lapeliai: nedidėlė sauja
    Padažui:
    • sviestas: 2 valgomieji šaukštai
    • grietinė: 4 valgomieji šaukštai
    • šviežiai grūsti pipirai 
    • sauja krapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai dideliame dubenyje lengvai išplakite kiaušinį, dėkite druskos, sudėkite varškę, pilkite ištirpintą sviestą ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įsijokite į tešlą, dėkite susmulkintus mėtų lapelius.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlą lengvai išminkykite (tešla gali vos lipti prie rankų), padalinkite į tris lygias dalis ir ant miltais apibarstytos lentelės suformuokite tris pailgus dešrelės formos ritinėlius, supjaustykite 2-3 centimetrų dydžio griežinėliais.
  5. 4. Tada varškėtukus atsargiai po vieną sudėkite į verdantį vandenį ir vandeniui vėl užvirus, kiaurasamčiu išimkite iš vandens (viso virti reikėtų ne ilgiau 5 minutes).
  6. 5. Tuomet padažui gaminti skirtoje mažoje keptuvėje išlydykite sviestą ir grietinę.
  7. 6. Varškėtukus dėkite į lėkštes, pilkite padažą, puoškite smulkintais krapais, mėtomis, berkite grūsto pipiro pagal skonį. Skanaus!
  8. 7. Patarimas: Esminė skanių varškėtukų paslaptis - nepridėti per daug miltų, o vėliau - nepervirti, išimti vos vandeniui užvirus.
Ravioliai su varške ir špinatais
(1)