Nostalgiški virtinukai „šaltanosiai“ su uogomis – tai tradicinis lietuviškas desertas, primenantis vaikystę. Šie virtinukai gaminami iš itin plonos tešlos, kurios viduje slepiasi saldžios uogos, dažniausiai mėlynės ar avietės. Pavadinimas „šaltanosiai“ kilo dėl to, kad virtinukai po virimo tampa švelniai violetinės spalvos, primenančios nuo šalčio paraudusias nosis. Jie verdami trumpai, tik kol tešla suminkštėja, o uogos išlaiko savo skonį ir sultingumą. Šie virtinukai yra paprastas, bet nepaprastai gardus tradicinis lietuviškas patiekalas.
Redakcijos patarimas - tešla kočiojama labai plonai, kad virtinukų virimo laikas būtų kuo trumpesnis, kadangi nenorime, jog uogos išvirtų. Norime, kad jos tik šiek tiek paleistų savo sultis ir nudažytų virtinukus. Patiekite su grietine, jogurtu, sviestu ar tiesiog mėgaukitės be priedų, nes ir be jų šaltanosiai bus tikrai gardūs.