Plikyta koldūnų tešla su kefyru

2023-10-29 Autorius WorldRecipes.lt

Plikyta koldūnų tešla su kefyru
Ši plikyta koldūnų tešla yra vienas iš pačių geriausių šių metų mano eksperimentų, kuris apjungia net kelis mano seniai pamiltus receptus į vieną. Plikytą tešlą koldūnams jau tikriausiai išmėginote ir išgyrėte daugelis. Bet dabar savo virtuvėje sugebėjau atrasti tokią dar geresnę, elastingesnę, mažiau suverdančią, standesnę ir net skalsesnę tešlą su kefyru koldūnams.

Beje, tokia tešla taip pat idealiai tinka ir virtiniams, naminiams makaronams arba net sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams bei mini čeburekams.

Jei viską matuosite kaip aš - su 250 mililitrų puodeliu, tai paruošite maždaug 80 koldūnų / virtinių arba 10 čeburekų dydžio pyragėlių, o dėl tos priežasties, kad visos proporcijos bus matuojamos vienintele tara, apsirikti arba apsiskaičiuoti taps beveik neįmanoma.

Ingredientai

    • miltai: 6 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • verdantis vanduo: 1 stiklinės
    • kefyras: 1 stiklinės
    • aliejus: 10 valgomųjų šaukštų
    • rupi druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus įsijok į dubenį, supilk aliejų, šaukštu sumaišyk ir užpilk verdančio vandens puodeliu.
  2. 2. Tuomet jau intensyviai maišyk, kol tešla atvės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supilk kefyrą, pasūdyk ir dar kartą maišyk, kol tešla pradės atšokti nuo dubens sienelių. Po to jau taps lengva minkyti ir tai daryti reikia vos kelias minutes.
  5. 4. Tešla jau kaip ir paruošta. Ją kočiok, lipdyk virtinius su pasirinktais įdarais. Arba pjauk didelius apskritimus ir formuok pyragėlius, kuriuos kepk sausoje keptuvėje, aliejaus tešloje užtenka sukibimui su karštu paviršiumi, pyragėliai gausis apskrudę, bet neįmirkę aliejuje.
  6. 5. Kokius įdarus būtų galima pasirinkti? Grybų, daržovių, varškės, mėgstamo faršos arba kokius tik sugalvosite.
  7. 6. Makaronų gamyba iš šios tešlos: Kočiok didelius lakštus ir pjaustyk 5 milimetrų pločio juostas. Džiovink ant kepimo popieriaus arba pakabintus ant grotelių katilinėje.
  8. 7. Koldūnų virimo laikas priklauso nuo Jūsų pasirinkto įdaro, skaičiuojant nuo koldūnų iškilimo į vandens viršų, su mėsa virk maždaug 7 minutes, su grybais maždaug 5 minutes, varškei užtenka vos 2-3 minučių.