Virtieniai su varške ir lašinukais (rūkyta šonine)

2021-01-29 Autorius 7 ravioli

Virtieniai su varške ir lašinukais (rūkyta šonine)
Mano močiutė visada virtinukus vadindavo - virtieniais, pabrėždama dvibalsį -ie-. Kadangi, čia jos receptas, tai ir aš taip juos pavadinsiu. 

Šį kartą jų receptas su varške ir lašinukais. Tai patiekalas, kurio neįmanoma atsivalgyti. Valgai ir nori dar ir dar... kol baigiasi. Ir galvoji ar aš šį kartą jų per mažai pasigaminau?

Patiekalo kiekiai yra nurodyti labai apytiksliai, nes močiutė visada deda visko iš akies.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 1 stiklinės
    • druska
    • miltai (kad gautųsi apykietė tešla)
    Įdarui:
    • varškė: 300 gramų
    • rūkyta šoninė: ~100-150 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • aguonos: 1 šaukšto
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia suminkykite tešlą, įvyniokite į plėvelę ir palikite ramybėje 20-30 minučių.
  2. 2. Per tą laiką smulkiai supjaustykite šoninę ir viską, kas skirta įdarui, sumaišykite.
  3. virtienių įdaras
    Reklama
  4. 3. Patarimas: Neužmirškite, kad įdarui būtinai reikia aguonų. Aš prisiminiau, tik padariusi nuotrauką.
  5. 4. Paimkite tešlos gabalą ir suformuokite jam kaklą (kai buvau maža ir žiūrėjau, kaip močiutė daro virtienius, parodė ji man: žiūrėk, čia antis!).
  6. virtienių tešla
  7. 5. Suimkite kaklo galą į saują ir atgnybkite gabaliuką po gabaliuko - dydis panašiai tarsi graikinio riešuto. Sauja čia puikiai veikia kaip matuoklis, nereiškia, kad pilna sauja, bet tiesiog patogu jausti, kad gabaliuko dydis toks pat, kaip ir prieš tai buvusio.
  8. 6. Iš atgnybto gabaliuko pirma sukočiokite rutuliuką, po to suplokite jį padažę į miltų krūvelę, apverskite kita puse ir dar suplokite. Prisiruoškite tokių papločiukų, imkite kočėlą ir juos plonai iškočiokite.
  9. virtienių tešla gabaliukais - iškočiota
  10. 7. Įdėkite įdaro - panašiai tokį pat kiekį, kokio dydžio buvo tešlos rutuliukas.
  11. virtieniai su varškės įdar
  12. 8. Sulenkite, užspauskite kraštuką ir užraitykite.
  13. virtieniai
  14. 9. Dėkite virti į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai pamaišykite mediniu šaukštu.
  15. 10. Kai visi virtieniai sukyla į paviršių, pavirkite dar keletą minučių, išgriebkite ir uždėkite ant jų mažą gabaliuką sviesto. Jis yra reikalingas tam, kad virtieniai vėsdami "mirtinai" nesuliptų į krūva. Apsisviestavę jie pataps labiau individualistais.
  16. 11. Patiekite su grietine ir skanaukite!
  17. 12. Patarimas: Jeigu liko nesuvalgytų virtienių, kitą dieną juos apkepkite keptuvėje. Tiesiog super!
  18. apkepti virtieniai keptuvėje
  19. 13. Rekomendacija: Daugiau virtinių receptų rasite: Virtiniai.

Aurelija

Puikūs virtieniai👍😍
Atsakyti