Šiems virtinukams paruošti Jums prireiks vos keletos ingredientų, o miltų kiekį galima matuoti taip pat pagal save, priklausomai kokio drėgnumo naudosite varškę. Tik neįdedame per daug miltų, kad virtinukai nebūtų per kieti.
Ingredientai
varškė: 200 gramų (naudoju 18% riebumo)
kiaušiniai: 1
miltai: 150 gramų
cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
druska: penktadalio arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į vieną indą sudėkite varškę, cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį. Masę sutrinkite šakute.
2. Tuomet pamažu įmaišykite miltus, kai masė pradės sunkiai maišytis – minkykite rankomis. Man pačiai užteko lygiai 150 gramų miltų, bet jeigu Jūsų varškė skystesnė bei tešla vis dar limpa prie rankų, tada įminkykite šiek tiek daugiau miltų. Tešla neturi labai kibti prie rankų, turi išlikti minkšta bei elastinga.
Reklama
3. Kai jau paruošiame tešlą, tada stalą pabarstome miltais bei padalinusios tešlą į keletą dalių susukame virveles, jas truputį prispaudžiame prie stalo ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Supjaustytus gabaliukus dedame ant miltais pabarstytos lėkštės arba pjaustymo lentelės.
4. Po to puode užvirkite vandenį, pamažu sudėkite visus tešlos gabaliukus, virkite ant stipresnės vidutinės ugnies, vis atsargiai pamaišykite bei pajudinkite puodą, kad virtinukai nesuliptų. Virkite, kol visi virtinukai iškils į paviršių. Tuomet dar pavirkite maždaug 3-4 minutes.
5. Patiekite su mėgiama uogiene bei grietine. Lepinkitės!
6. Pastebėjimas: Jeigu nesinori saldžių virtinukų, tada į tešlą nededame cukraus.
7. Pastebėjimas: Išvirtus virtinukus taipogi galima pagardinti grietine bei cukrumi.
8. Rekomendacija: Daugiau virtinukų receptų rasite: Virtinukai.
Astra
Atsakyti
Agne
Kristė
Atsakyti