Moliūgų gnocchi su parmezanu

2023-10-28 Autorius WorldRecipes.lt

Moliūgų gnocchi su parmezanu
Tokie itališki virtinukai gnocchi - njokiai, - tradiciškai yra gaminami iš virtų bulvių ir miltų tešlos. Bet aš visai netyčia radau įdomų receptą, kuriame vietoje bulvių naudojamas moliūgas. Ruošiant su moliūgu gausis švelnesnio skonio njokiai, bet ir čia labai svarbu su kokiu padažu juos patieksime. Mes šį kartą valgėme su sviesto, raudonėlių ir parmezano padažu - tikrai nerealiai skanu!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • moliūgo: kelių gabaliukų (~400 gramų)
    • miltų: 2 stiklinių
    • kiaušinių trynių: 1
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • šviežio arba džiovinto raudonėlio
    • sviesto: 150 gramų
    • parmezano: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgo gabalus nulupkite, išimkite sėklas ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Moliūgų sultinio neišpilkite.
  2. 2. Tada virtą moliūgą sutrinkite blenderiu. Dėkite į nedidelį puodą su pora šaukštų sviesto ir maišydami kaitinkite, kol gausime šilkinės konsistencijos tyrę.
  3. Reklama
  4. 3. Po to moliūgų tyrę sumaišykite su miltais, įmuškite trynį, pagardinkite druska ir gausiai - juodaisiais pipirais.
  5. 4. Užminkykite tešlą (priklausomai nuo moliūgo sausumo, miltų gali prireikti daugiau. Kai nebelips prie rankų, atsignybkite gabaliuką tešlos, iškočiokite ilgą ploną dešrą ir supjaustykite įstrižais gabaliukais (taip tarsi gaminant varškės virtinukus)). Turintys daugiau laiko ir įgudusią ranką dar gali šakute išspausti tradicinį njokių raštą, bet tą ne visada daro net ir patys italai...
  6. 5. Virkite moliūgų sultinyje - kai virtinukai iškils į paviršių, pavirkite dar maždaug 3 minutes.
  7. 6. Pabarstykite virtinukus raudonėliu, užpilkite lydytu sviestu ir tarkuotu parmezano sūriu. Skanaukite!
  8. 7. Pastebėjimas: Dar mano rastame recepte buvo rekomenduojama pašlakstyti juos tiesiog sojos padažu, aš kelis pamėginau, bet man asmeniškai visiškai nepatiko.