Bulviniai virtinukai su voveraičių padažu

2023-12-29 Autorius WorldRecipes.lt

Bulviniai virtinukai su voveraičių padažu
Labai gerai pamenu, kad vaikystėje mes šį patiekalą vadinome kiulkiais. O kodėl taip? Negaliu atgaminti. Šis mano receptas užsilikęs nepatalpintas dar nuo vasaros laikų, kai buvo šviežių voveraičių. Bet jei namie turite šaldytų grybų, patiekalą galite drąsiai pasiruošti ir žiemą. Beje, tokie bulvių virtinukai ir be padažo, o tik su grietine itin patinka mano vyrui. Sako padažas nereikalingas. O jeigu norite vegetariško varianto, tai padažą ruoškite be kumpelio. 

Ingredientai

    • bulvių: 2 kilogramo
    • krakmolo
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • kiaušinių trynių
    Voveraičių padažui:
    • voveraičių
    • kumpelio
    • svogūnų
    • grietinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išvirkite ir sumalkite mėsmale.
  2. 2. Tada pasiruoštą masę dubenyje pirštu padalinkite į keturias dalis.
  3. 3. Vieną dalį išimkite ir tiek priberkite krakmolo.
  4. 4. Grąžinkite atgal atidėtą dalį bulvių ir sumaišykite viską su kiaušinio tryniu, druska bei pipirais. Gerai išminkykite ir šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukuliukus, viduryje įspausdami skylutę ("kiulkius").
  5. 5. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir, kai jau iškyla į paviršių, pavirkite labai trumpai - maždaug 1-2 minutes (jei pervirs, išsileis).
  6. 6. Voveraičių padažas: Pakepinkite svogūnus, kumpelį ir grybukus.
  7. 7. Dėkite prieskonių ir sumaišykite su grietine iškart keptuvėje arba atskirai - man pačiai asmeniškai daug skaniau į lėkštę dėti tiesiog grietinės ir tuomet keptų grybų. Tikrai labai skanu!
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!

Onutė

Dar geriau bulves virti su lūpyne
Atsakyti

Kam išimti ketvirtadalį, sumaišyti su krakmolu, o tada padėti prie likusios tešlos ir sumaišyti su kiaušiniais? Tada jau viską maišyti, ir tą krakmolinę dalį? Arba kažko nesuprantu arba neaiškiai parašyta.
Atsakyti

WorldRecipes.lt komanda

Šitaip geriausiai matosi, pagal bulvių kiekį kiek tiksliai reikia krakmolo. :)

Gamintoja

Neparašyti kiekiai, neskaitant bulviu viso kito dėti kiek nori ar kaip?
Atsakyti