Orinė virtinukų tešla (mielinė)

2020-04-09 Autorius WorldRecipes.lt

Orinė virtinukų tešla (mielinė)
Ką besuvyniotum į šią tešlą - bus nerealiai skanu! Šis receptas buvo perduodamas mano šeimoje iš kartos į kartą. Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti orinės tešlos virtinukams ant garų receptu. Šiomis dienomis aš gaminu šiuos virtinukus ant garų garpuodyje, o atsimenu mano močiutė ruošdavo juos, išdėliojusi ant marlės, užrištos ant puodo! Labai mėgstu šį tešlos virtinukams ant garų receptą, niekados jo neiškeisčiau į jokį kitą ir štai iš visos savo širdies dalinuosi su jumis.

Ingredientai

    • kefyro: 0,5 litro
    • mielių: 50 gramų
    • kiaušinių: 1
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos: žiupsnelio
    • miltų: ~800-100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Aš pati naudoju natūralias mieles, ne sausas.
  2. 2. Pirmiausia sutriname mieles šakute kartu su cukrumi, įdedame kiaušinį ir kefyrą (truputį pašildytą), gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į gautą masę suberiame miltus ir žiupsnelį druskos.
  5. 4. Suminkykite, kad tešla taptų elastinga ir imtų kvėpuoti rankose. Tai bus greitai.
  6. 5. Leidžiame tešlai truputį pakilti ir lipdome virtinukus su mėgiamu įdaru.
  7. 6. Virtinukai iš tokios tešlos gaunasi lengvučiai, porėti, minkšti, jie išsaugo maksimalų įdaro sultingumą. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau virtinukų receptų rasite: Virtinukai.
Ravioliai su varške ir špinatais
(1)