Veganiškas bulvių, cukinijos ir avinžirnių karis - troškinys

2021-04-14 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiškas bulvių, cukinijos ir avinžirnių karis - troškinys
Aš pati asmeniškai tikrai labai mėgstu įvairiausius indiškus patiekalus. Jie mano skrandžiui yra labai tinkantys ir išties skanūs. Žinoma, taip būna ne visiems, nes indiškuose patiekaluose yra naudojama ganėtinai daug aštrokų prieskonių, svogūnas, česnakas ir imbieras. Jie suteikia maistui fantastišką aromatą bei skonį, bet tuo pačiu gali ir sudirginti jautresnį skrandį. Visgi, jei dėl šios priežasties nenorite atsisakyti tokių patiekalų, tai tiesiog užtenka atsisakyti kai kurių ingredientų ir galima mėgautis patiekalais, su šiek tiek egzotikos. Aš šiame patiekale visai nenaudoju svogūno, česnako naudojau itin mažai, taip pat nepersistengiau ir su prieskoniais. Nepyliau ir jokio jogurto arba kokosų pieno. Iš to gavosi gana paprastas karis, kuris yra lengvai virškinamas, greitai pagaminamas bei skanus. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs.

Ingredientai

    • cukinijos: 1
    • šviežios bulvės: 3 vidutinio dydžio
    • pomidorai: 2
    • avinžirniai: 1 skardinės
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • garam masala prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti čili grūdeliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • ciberžolė: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • šviežios petražolės
    • jūros druska
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame smulkiai supjaustytas bulves. Pakepame maždaug 4 minutes, kol bulvės tampa švelniai auksinės spalvos.
  2. 2. Tada bulves suberiame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet toje pačioje keptuvėje maždaug 30 sekundžių pakepiname kapotą česnaką ir čili grūdelius.
  5. 4. Suberiame smulkiai supjaustytus pomidorus, cukiniją bei bulves. Įpilame kelis šaukštus vandens. Troškiname ant nedidelės kaitros maždaug 15 minučių.
  6. 5. Po to suberiame avinžirnius, garam masala, ciberžolę ir druską. Troškiname dar maždaug 5 minutes. Ant viršaus užbarstome petražolių.
  7. 6. Troškinį patiekiame vieną arba su virtais ryžiais (jeigu juos mėgstate). Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.
Orkaitėje kepti baklažanai su aštriu padažu
(1)
Sodri trinta pomidorų sriuba
(1)
Avinžirnių salotos su marinuotais agurkėliais
(1)
Grikiai su soja
(1)