Rusiškas smėlinės tešlos pyragas su kopūstų įdaru

2023-10-04 Autorius WorldRecipes.lt

Rusiškas smėlinės tešlos pyragas su kopūstų įdaru
Šį rusišką kopūstų pyragą su smėline tešla galite valgyti tiek karštą, tiek jau atvėsusį. Jis gali būti tiek nuostabus užkandis, tiek vegetariškas karštas patiekalas. Šį receptą atradau visai neseniai klaidžiodama viename angliškame receptų portale ir nusprendžiau išmėginti. Anot autorės ji net nežinojo ar jis iš tiesų rusiškas, nes ir pati šį receptą rado visai netyčia. Bet tiek man tiek jai patiekalas labai patiko, tad ir likome prie tokio pavadinimo. Pamėginkite ir Jūs. ;)

Ingredientai

    • baltagūžiai kopūstai: 500 gramų
    • svogūnai: 1
    • krapai
    • kalendra
    • druska
    • juodieji pipirai
    • miltai: 300 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstą ir nuluptą svogūną smulkiai supjaustome.
  2. 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepinkite pirmiausia svogūną, po to sudedame kopūstą.
  3. Reklama
  4. 3. Pabarstome druska, pipirais, cukrumi ir kalendra.
  5. 4. Leidžiame įdarui atvėsti.
  6. 5. Atšaldytą sviestą sutarkuojame rupia tarka.
  7. 6. Sutriname su miltais, kepimo milteliais ir kiaušiniu. Suminkome į kamuolį.
  8. 7. Apvyniojame maistine plėvele ir palaikome šaldytuve maždaug pusvalandį.
  9. 8. Po to tešlą padaliname į dvi dalis. Didesniąją dalį skiriame dugnui, o mažesniąją - viršui.
  10. 9. Didžiąją dalį iškočiojame ir išklojame pyrago formą, pakeldami kraštus.
  11. 10. Uždedame įdarą, pabarstome kapotais žalumynais ir uždengiame iškočiota likusia tešlos dalimi.
  12. 11. Patarimas: Ją bus geriausia iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų.
  13. 12. Užspaudžiame pyrago kraštus.
  14. 13. Kepame maždaug 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  15. 14. Patiekiame ir skanaujame!
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)