Garnyras: Apkepti brokoliai orkaitėje su kokosų pienu ir sūriu

2021-01-30 Autorius Kviečiu į virtuvę

Garnyras: Apkepti brokoliai orkaitėje su kokosų pienu ir sūriu
Tai nuostabus garnyras prie kepto kalakuto, orkaitėje iškepto mėsos "šmoto" arba tiesiog mėgstamo kepsnio. Kartu galima ruošti ir žiedinius kopūstus, bet aš šį kartą turėjau tik brokolį, todėl gaminau tik iš jo. Jeigu gaminsite kartu su žiediniais kopūstais, tai pirmiau apverdame juos maždaug 3 minutes, tuomet sudedame brokolio žiedynus. Taip pat tiks naudoti ir šaldyti žiediniai su brokoliais. Kaip garnyro tikrai užteks 4 žmonėms, bet jeigu valgysite kaip pagrindinį patiekalą, bemėsiams pietums iš šios normos pavalgys 2 žmonės. Pamėginkite ir tikrai nenusivilsite.

Šį receptą nusižiūrėjau Beatos knygoje, ačiū jai už puikų receptą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • brokoliai: 1
    • kokosų pienas: 0,5 skardinės
    • miltai: 0,5 valgomojo šaukšto
    • puskietis sūris: 40 gramų
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia brokolį išskirstykite žiedais.
  2. 2. Tada sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite maždaug 5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Po to išgriebkite iš vandens ir perliekite šaltu vandeniu.
  5. 4. Tuomet prikaistuvyje supilkite kokosų pieną, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol pardeda tirštėti.
  6. 5. Suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
  7. 6. Brokolius sudėkite į kepimo indą ir užpilkite padažu.
  8. 7. Dėkite į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 25-30 minučių, kol padažas ant brokolių šiek tiek pagelsvės. Skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.
Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu
(6)
Salotos su burokėliais ir kriaušėmis
(1)
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)