Labai paprastai pagaminamas ir labai skanus vegetariškas žiedinių kopūstų apkepas. Galėčiau valgyti ir valgyti, nors jame ir nėra mėsos (o man jos būtinai reikia).
1. Pirmiausia žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 10 minučių.
2. Per tą laiką paruoškite Bešamelio padažą: Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus ir pakepinkite kelias minutes, šiek tiek atvėsinkite.
Reklama
3. Pieną pakaitinkite iki užvirimo, ir, nuolatos maišydami, sudėkite paruoštą roux , tai yra keptą miltų ir sviesto mišinį.
4. Nuolatos maišydami kaitinkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskato riešutu, suberkite beveik visą sutarkuotą griujerą (šiek tiek pasilikite).
5. Tada apvirtus kopūstus sudėkite į apkepo indą, ant viršaus užpilkite bešamelį ir užbarstykite likusį sutarkuotą sūrį (vietoje sūrio galite užberti ir šiek tiek džiūvėsėlių).
6. Kepkite maždaug 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau kopūstų apkepų receptų rasite: Kopūstų apkepai.