Kibinai su kopūstais

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Kibinai su kopūstais
Iš nurodyto ingredientu kiekio gaunasi maždaug 20 mažų kibinukų.

Ingredientai

    Tešlai:
    • šaltas sviestas: 150 gramų
    • grietinė: 250 gramų (10-12% riebumo)
    • miltai: 250-350 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • kopūstai
    • morkos
    • svogūnai: 1
    • karis
    • druska
    • pipirai
    Taip pat galima naudoti kiaušinį arba pieną kibinams aptepti bei sezamo sėklas, aguonas, riešutus ar kt. viršui pabarstyti.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Dubenyje sumaišykite dalį miltų, druską ir cukrų. Dėkite mažais gabalėliais supjaustytą arba stambiai sutarkuotą sviestą. Tada trinkite rankomis, kol susidaro drėgni trupiniai. Supilkite grietinę, išmaišykite. Berkite maždaug 250 gramų miltų, užminkykite tešlą. Jei ji vis dar limpa prie rankų, suberkite likusius miltus, bet jų nepadauginkite: tešla turi gautis minkšta bei elastinga. Dėkite tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą.
  2. 2. Įdaras: Įdarui skirtas daržoves smulkiai supjaustykite (morką sutarkuokite) bei patroškinkite keptuvėje su mažu kiekiu aliejaus. Įberkite prieskonių.
  3. 3. Tuomet tešlą padalinkite į 20 dalių bei formuokite kibinus. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu arba pienu, pabarstykite sezamais, aguonomis, riešutais ar kt. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, arba kol viršus gražiai apskrunda. Skanaukite!
  4. 4. Pastebėjimas: Kibinus galima daryti ir didesnius arba formuoti bandeles be kaselės. Įdarui galite dėti ir kitų daržovių (aš sudėjau tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera bei greitai padaroma tešla. Kibinai išlieka visiškai minkštučiai net po kelių dienų.
Vegetariška pica su daržovėmis, feta ir alyvuogėmis
(3)
Salotos su burokėliais ir kriaušėmis
(1)
Kalafiorų košė
(2)
Artišokai su prancūzišku padažu
(2)